Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Växjö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram

Hur utformas en produkt så att hållbarhetskraven gällande prestanda, liv, ekonomi och miljö uppfylls? Vilka numeriska och experimentella metoder kan användas i produktutvecklingsprocessen och hur fungerar de? Magisterprogrammet Simuleringsdriven Produktutveckling ger en god grund för din framtida karriär inom dessa områden.Efter avslutat masterprogram kommer du att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad maskinteknik. Under de två studieåren kommer du att tillgodogöra dig kunskaper inom produktutveckling, tillsammans med en djup förståelse i moderna numeriska metoder och praktiska färdigheter i experimentella metoder som används för att få data som stödjer produktutvecklingsprocessen.Under första terminen ges en grund för beräkningsmekanik och strukturdynamik samt akademiska studier på avancerad nivå. Den andra termen utgör en grund för experimentella metoder och utvärdering av mätdata. Du får en djupare förståelse för fysikaliska system, deras egenskaper och osäkerheten i experimentella resultat. Dessutom ägnas den andra terminen åt produktlivscykeln med ett tydligt fokus på hållbarhet. Under den tredje terminen får du kunskaper inom materialmekanik, modellering och metodik för att lösa industriella problem. Kunskaperna tillämpas i ett större oberoende arbete som löper under fjärde terminen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen inom teknik eller matematik, alternativt högskoleingenjörsexamen,7,5 hp hållfasthetslära eller byggnadsmekanik eller motsvarande22,5 hp Algebra och Analys eller motsvarandeEngelska 6 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön