Visa allastudier.se som: Mobil

Skogsförvaltning för biologer

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Skogsförvaltning för biologer

Det här är en kurs för dig som har en biologisk grundutbildning eller motsvarande och som vill fördjupa dina kunskaper i skogsförvaltning. I kursen får du ta del av den senaste forskningen kring skogsskötsel när det gäller produktionsskog, naturvårdsinriktat skogsbruk och tätortsnära skog. Du lär dig analysera och värdera uppgifterna i en skogsbruksplan och skoglig statistikdata och får ökade kunskaper i mark- och vattenfrågor. Kursen hjälper dig också att förstå hur den skogstekniska utvecklingen, skogshistoriken och tidigare markanvändning påverkar dagens skogstillstånd och hur det tillsammans med lokalens ståndortsförutsättningar ger möjligheter till olika val av skötselåtgärder. Samtidigt som du fördjupar dina kunskaper i skoglig marklära, bonitering, skogsskötsel och skogsproduktion, skapas möjligheter att skriva bättre skötselplaner med olika skötselmål. Kursen ger dig också inblick i hur ägarens mål påverkar skogsförvaltningen. Kursen går på distans på deltid (kvartsfart) över hela höstterminen och ges för första gången ht 2017. Kursen är öppen för sen anmälan fram till 15 augusti. Du får möjlighet att delta på 2 fysiska träffar. Träffarna består av studiebesök, exkursioner och övningar samt föreläsningar och workshops. Dom ger möjlighet att på plats i skogen både öva på färdigheter och diskutera, analysera och resonera med lärarna och kurskamraterna. Här skapar du verkliga bilder och exempel på kursens innehåll. Sammankomsterna kan ske på olika platser i landet och är vanligen en till två dagar per träff. Höstterminen 2017 är de fysiska träffarna planerade till 22-23 september samt 27-28 oktober. Dessutom ses vi vid ett antal webbmöten för workshops och redovisningar. Allmän datorkunskap och tillgång till dator med internetanslutning (bredband) krävs. Undervisning sker via en webbaserad lärplattform. Kursen examineras genom grupparbeten, redovisade inlämningsuppgifter och projektarbeten samt skriftlig tentamen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå varav minst 60 hp i biologi. Sökande som kan visa att de har motsvarande förkunskaper genom yrkeserfarenhet kan valideras som behöriga.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skogsförvaltning för biologer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Skogsförvaltning för biologer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skogsförvaltning för biologer från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: