Visa allastudier.se som: Mobil

Skogshistoria

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Skogshistoria

I kursen i Skogshistoria får du lära dig mer om bland annat: Kunskapen om varför den svenska skogen ser ut som de gör väcker allt större intresse och förundran. Skogslandskapets förändring sedan senaste istiden, för 15 000 år sedan, och människans påverkan på landskapet fram till modern tid utgör innehållet i kursen Skogshistoria. Du studerar dels hur landskapet förändrats under förhistorisk tid innan introduktionen av jordbruk men framför allt hur jordbruk och inte minst industriell produktion påverkat skogarna på den landmassa som är Sverige i dag. Speciell tyngdpunkt läggs på skogslandskapets förändringar efter medeltid till våra dagar där du i fält lär dig se spår och kulturlämningar efter tidigare mänsklig aktivitet. Historiska statsmaktsbeslut och senare tiders politiska beslut är också en del av kursens innehåll. Kursen leder till en förståelse varför skogarna ser ut som dom gör i olika delar av landet. Du ska efter kursen kunna nyttja historiska text- och kartmaterial, såväl fysiska källor som digitala, för att med dessa kunna diskutera och fatta beslut i modernt skogsbruk.Rekommenderad kurs inom ramen för Hållbart familjeskogsbruk och skogliga programstudenter. Två stycken 2-dagars träffar samt seminarier.

Förkunskaper

Grundkurs i skogsbruk, 15 hp (1TS151) eller Hållbart familjeskogsbruk I och II, 15 hp (1TS154), och Hållbart familjeskogsbruk II, (1TS153) 7,5 hp eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön