Visa allastudier.se som: Mobil

Socialt arbete i tider av migration: Perspektiv på politik, institutioner och praktik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Kalmar
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Kalmar

Socialt arbete i tider av migration: Perspektiv på politik, institutioner och praktik

En av samtidens stora globala utmaningar handlar om människors migration och rörlighet. Migration innebär bland annat att gränser korsas, att nationalstaters suveränitet ifrågasätts, att frågor om tillhörighet och medborgarskap sätts på prov. Olika länders lagstiftning, institutioner och praktik skapar avgörande villkor för migration och migranter. Det är villkor som avgör vem som kan migrera och vart. Det är villkor som utesluter vissa, släpper in andra och som skapar kategorier som i sin tur avgör vilken form av skydd, mottagande och etablering som blir möjlig. Denna kurs vänder sig till dig som i ditt nuvarande eller framtida arbete möter människor med erfarenhet av migration.Kursen vänder sig också till dig som är nyfiken på migration som vill veta mer om hur olika samhällen och samhällsinstitutioner svarar upp mot migration. Vi undersöker särskilt det arbetsområde som kallas socialt arbete och som omfattar verksamhet som bedrivs offentligt, privat, i ideell regi, nationellt och internationellt. Vi undersöker också hur socialt arbete förhåller sig till och förändras i relation till migration och olika migrationsmönster och dess konsekvenser. Under kursens gång presenteras och problematiseras därmed aktuella teorier inom området migration i allmänhet och socialt arbete i synnerhet. Dessa teorier ligger sedan till grund för fördjupning och analys av kopplingen mellan socialt arbete och migration i relation till migrations- och socialpolitik, välfärdsinstitutioner, det sociala arbetets praktik och enskilda individers och gruppers livsvillkor. Kursen samläses med programstudenter inom fakulteten för samhällsvetenskap och nationella-, internationella- och utbytesstudenter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: 90 hp i socialt arbete eller motsvarande. Engelska B/6 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Socialt arbete i tider av migration: Perspektiv på politik, institutioner och praktik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Socialt arbete i tider av migration: Perspektiv på politik, institutioner och praktik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialt arbete i tider av migration: Perspektiv på politik, institutioner och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: