Specialidrott - prestationsutveckling och tester

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Specialidrott - prestationsutveckling och tester

Kursen vänder sig till dig som vill bli gymnasielärare i ämnet specialidrott eller som en möjlighet att kunna kombinera specialidrott med ytterligare ämne i gymnasieskolan. Kursen vänder sig också till dig som redan idag arbetar som tränare eller är lärare i specialidrott och vill skaffa dig behörighet i ämnet. Kursens huvudfokus är fördjupad kunskap, lärande och utvärdering av grundläggande idrottsliga egenskaper som snabbhet, koordination, spänst, styrka och uthållighet med fokus på olika specialidrotter. Dessutom studeras olika test och mätmetoder för att utvärdera dessa idrottsliga egenskaper med syftet att studenterna blir förtrogna med dessa tester och metoder. I kursen utvecklas vidare den studerandes kunskaper om biomekaniska analysmetoder samt hur metoderna kan användas för kunskaps och prestationsutveckling. Som avslutning på delkursen definieras och förklaras hur olika idrottsliga utvecklingsmetoder och test kan användas inom den egna specialidrotten syfte att öka idrottares prestationsförmåga med avseende på den idrottande individens ålder och kön.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialidrott - prestationsutveckling och tester
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialidrott - prestationsutveckling och tester

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialidrott - prestationsutveckling och tester från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön