Tyska, allmän kurs, grundkurs

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Växjö
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Växjö
Höst 2023
2023-04-16

Distans
Höst 2023
2023-04-16

Tyska, allmän kurs, grundkurs

Satsa på en kurs i tyska hos oss där du har nära kontakt med dina lärare och tyskspråkiga utbytesstudenter. Kursen ger grundläggande praktisk språkfärdighet samt kunskap om de tyskspråkiga ländernas nutida kulturella, politiska och sociala förhållanden. Genom att läsa tyska stärker du din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.Kursen börjar med en repetition av dina kunskaper från gymnasiet. Du lär dig att översätta enklare texter till tyska samt föra samtal, argumentera och hålla kortare föredrag på tyska.Du får också träna uttal och intonation. I kursen får du diskutera och analysera tyskspråkig litteratur på tyska samt redogöra för de tyskspråkiga ländernas historia, geografi, politik och aktuella samhällsförhållanden.Kursen består av fyra delkurser:Delkurs 1: Skriftlig och muntlig kommunikation, 7,5 hpDelkurs 2: Samhälle och kultur, 7,5 hpDelkurs 3: Grammatik I, 7,5 hpDelkurs 4: Profilkurser I, 7,5 hp, två alternativ Alt. 1: EU-kunskap och interkulturell kommunikation Alt. 2: Språkdidaktisk introduktion för dig som vill bli lärareBra att veta om kursen Inom kursen finns det träffar som äger rum för campuskursen i klassrummet och för distansstudenter i ett virtuellt klassrum vid bestämda tider. (Det finns inga fysiska sammankomster för distansstudenter.) Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa). Kursplanen: Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Tyska 3 (alternativt tyska för nybörjare på totalt 30 hp), eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tyska, allmän kurs, grundkurs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tyska, allmän kurs, grundkurs

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tyska, allmän kurs, grundkurs från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön