Visa allastudier.se som: Mobil

Våld ur ett livsloppsperspektiv

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Våld ur ett livsloppsperspektiv

Kursen våld ur ett livsloppsperspektiv intar ett brett perspektiv på våld och har som syfte att fördjupa kunskapen och förståelsen av; våld, våldsrelationer, våldskontexter och våldets konsekvenser. Ett särskilt fokus riktas mot välfärdsstatens ansvar för att motverka och förebygga våld och tillhandahålla stöd och hjälp till såväl de som har utsatts för våld som de som utövar våld. Hur kan detta arbete göras på bästa sätt? Vad säger forskningen? Vilka erfarenheter och utmaningar lyfts fram från professionella? Aktuell kurs har som mål att skapa en mötesplats för forskning och praktik och bidra med fördjupad kunskap om våld.Kursen riktar sig till studenter och professioner som arbetar med våldsfrågor eller som möter våldsutsatta och våldsutövare i sin verksamhet, t.ex. verksamma inom; socialtjänst, rättsväsende, hälso- och sjukvård, försäkringskassa, arbetsförmedling, skola, migrationsverket och ideella organisationer. Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet. Fil. kand. i socialt arbete eller motsvarande samhällsvetenskaplig/beteendevetenskaplig utbildning. Kursen motsvarar 15 högskolepoäng och ges på halvfart. Kursen ges dagtid och kommer huvudsakligen att vara digital, men innefattar också fysiska träffar i Växjö. Kursen är fristående men ges även inom ramen för socionomprogrammet och masterprogram i socialt arbete.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet.Fil. kand. i socialt arbete eller motsvarande samhällsvetenskaplig/beteendevetenskaplig utbildning.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Våld ur ett livsloppsperspektiv
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Våld ur ett livsloppsperspektiv

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Våld ur ett livsloppsperspektiv från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön