Visa allastudier.se som: Mobil

Yrkeslärarprogrammet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Yrkeslärarprogrammet

Utbildningen vänder sig till dig som har en yrkesutbildning, omfattande yrkeserfarenhet och vill bli lärare. Du arbetar kanske redan som lärare, men behöver en examen för fast anställning. I programmet ingår bland annat studier om centrala och generella kunskaper för lärare till exempel utveckling och lärande, läroplansteori, sociala relationer, betyg och bedömning samt ledarskap. Därutöver ingår verksamhetsförlagd utbildning som integreras i programmets olika kurser. Utbildningen ges som en nätbaserad distansutbildning. Läsåret delas in i tre perioder och studietakten är deltid: höstperiod 50%, vår- och sommarperiod 63%. Schemalagda, obligatoriska träffar genomförs ungefär tre gånger per period, under två eller tre dagar. Dessa träffar förläggs växelvis på campus Kalmar och campus Växjö. Studenterna delas in i mentorsgrupper om 15–20 personer. Programmets kurser präglas av ett projekt- och processorienterat arbetssätt, vilket förutsätter samarbete i olika grupperingar. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen förläggs till skolor inom lärosätets partnerområden/VFU-områden. Andra geografiska lösningar kan diskuteras. Lärarutbildningen gör dig väl rustad för att bli lärare på gymnasiskolans yrkesprogram och kan även leda till anställning inom andra samhällssektorer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för något eller några av de yrkesämnen som finns på gymnasieskolans yrkesprogram.

Examen & Intyg

Yrkeslärarexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Yrkeslärarprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yrkeslärarprogrammet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Yrkeslärarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: