Visa allastudier.se som: Mobil

Journalistiskt skrivande – distans

Ljungskile folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 termin
Deltid
Startdatum: 2020-01-07 - Distans
Journalistiskt skrivande penna

Journalistiskt skrivande – distans

För dig som söker ett effektivare språk. Du får lära dig att sammanfatta information, avgränsa, välja berättarvinkel och skriva texter som lockar till läsning och ger bakgrund och fakta. 

Kursen vänder sig till dig som söker en inspirerande och kvalificerad fortbildning i skrivande. För jobbet eller som förberedelse för fortsatta studier i journalistik eller som en lustfylld möjlighet att utveckla ett eget skrivande. 

Kursupplägg

Kursen startar med den lilla nyhetstexten: notis och artikel. Vi fortsätter med intervju och referat och avslutar med reportaget. Vi tränar rubriksättning, ingresser och gör en nyhetsövning på nätet.

Varje kursmoment inleds med en introduktion. Därefter övningar, fältarbete och skrivande. Arbetet avslutas med textdiskussioner och respons från både handledare och kursdeltagare. Varje kursmoment omfattar 1–2 veckor.

Distanskursen genomförs sedan 2004 och har genomgående fått mycket goda utvärderingar. Främst på grund av snabb respons, kvalificerad handledning och spännande och utvecklande textsamtal i seminarieform. (Läs gärna kursutvärderingarna i spalten här intill).

Kostnader

1.000 kronor för material och programvara.

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och...


Läs mer om Ljungskile folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Journalistiskt skrivande – distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Journalistiskt skrivande – distans, fyll i följande uppgifter: