Visa allastudier.se som: Mobil

Skriv ditt liv - skrivkurs på distans

Ljungskile folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 termin
Deltid
Delvis
Distans
Startdatum: 2022-01-10 - Distans
Sista ansökan: 2021-11-22

Skriv ditt liv - skrivkurs på distans

Från research till färdigt manus och publicering

Skrivarkursen Skriv ditt liv ger dig verktygen för att skriva en självbiografi, ett porträtt eller en
faktatext för publicering i bokform eller i digitala kanaler. Ta släktforskningen ett steg till och sätt din egen, din hembygd eller dina anhörigas historia på pränt.

Målgrupp

Kursen vänder sig till Dig som släktforskar och har material för publicering. Eller till Dig som vill intervjua en anhörig för en biografi eller skriva om ditt eget liv och hembygd. Det kan vara uppväxten, arbetslivet, kanske för barn -och barnbarn. Den är också lämplig för dig som bara längtar efter att skriva och som vill utveckla det dokumentära skrivandet och hitta nya vägar och inspiration för publicering.

Kortfakta om kursen

  • Studietakt: Kvartsfart – en kväll/dag i veckan. Intensivare i samband med inlämningsuppgifter. Introduktion till varje nytt skrivprojekt sker alltid på tisdagar. Inlämning är alltid måndag kväll.

  • Teknik: Kursens plattform är Google (fungerar i både Mac och PC-miljö). Du behöver en dator med Internetuppkoppling och ett enkelt skrivprogram.

  • Antal deltagare: 16 personer.

Upplägg

Kursen hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder. Den ger de nödvändiga verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer och platser i reportagets och det dokumentära skrivandets form. Vi skriver, ger respons på varandras texter och diskuterar dramaturgi och gestaltning.

Kursen ger också en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg. Den avslutas med att du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.

Kostnader

Kostnader: 200 kronor för material.

Studiemedel: Kursen berättigar till studiemedel från CSN, men eftersom den är på kvartsfart måste du läsa minst ytterligare 25 procent på en annan kurs.

Kursledare

Jan Lindvall – kursledare på höstterminen. Har handlett skrivarkurser på distans i 15 år. Journalist och författare, initiativtagare till Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola.

Stefan Johansson– kursledare på vårterminen. Journalist och lärare på Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola.

Jan Olov Nilsson – ”gästföreläsare”. Journalist, släktforskare och författare. Har skrivit och publicerat flera böcker om sin släkt i Värmland och USA. Har en bakgrund på Sveriges radio och SVT.

Anders och Sven Selstam– också ”gästföreläsare”. Driver bokförlaget Selstams.

Anette Bargel– guide, kommunikatör och handledare för publicering i digitala kanaler.

Ljungskile folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och...


Läs mer om Ljungskile folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skriv ditt liv - skrivkurs på distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Hitta till utbildaren

Ljungskile folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
4590 80 Ljungskile

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skriv ditt liv - skrivkurs på distans

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv ditt liv - skrivkurs på distans från Ljungskile folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön