Visa allastudier.se som: Mobil

Asienstudier: Kina idag - Politisk utveckling, samhällsfrågor och globalt inflytande

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Asienstudier: Kina idag - Politisk utveckling, samhällsfrågor och globalt inflytande

Nyfiken på att lära dig mer om Kina? Denna kurs ger dig kunskap om samhällsutvecklingen i Kina och landets globala roll. Kursen är av intresse för dig som t.ex. studerar till lärare i samhällskunskap, och för dig som studerar statsvetenskap, globala frågor, och/eller utvecklingsfrågor mfl ämnen.

I kursen får du kunskap om det kinesiska politiska systemet och den politiska utvecklingen efter 1978. Kursen analyserar en rad centrala frågor och utmaningar som präglar dagens kinesiska samhälle. Det gäller t.ex. miljöfrågor, den socio-ekonomiska utvecklingen och frågor som rör regionala skillnader och klyftor i samhället. I kursen fokuserar vi även på utvecklingen när det gäller civilsamhället och situationen för de mänskliga rättigheterna. Vi fokuserar speciellt på den digitala utvecklingen och framväxten av ett övervakningssamhälle. På kursen analyserar vi också Kinas globala ambitioner och utrikes- och säkerhetspolitik. 

https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/kina-idag-politisk-utveckling-samhallsfragor-och-globalt-inflytande

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt tidigare högskolestudier om minst 30.0 hp. Engelska 6/Engelska B från svenskt gymnasium är ett krav.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Asienstudier: Kina idag - Politisk utveckling, samhällsfrågor och globalt inflytande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön