Biologi: Biologisk miljöövervakning

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Lund

Biologi: Biologisk miljöövervakning

BIOR39

Kursen är en avancerad kurs i Ekologi och kan ses som en del i en utbildning inom naturvård. Övergripande målsättning för kursen är att studenterna ska lära sig att med minimal tid i fält skaffa sig maximal kunskap om naturen med utgångspunkt i vad det insamlade materialet skall användas till. Övervakning av naturen innebär i sin strängaste betydelse att undersökaren vet vilken förändring som kan förväntas och bygger upp ett program som mäter just denna förändring. Om förväntad förändring inte är känd kan man göra en dokumentation av naturen. På föreläsningar och seminarier behandlas generella metoder för hur övervakningsprogram och dokumentationer genomförs. Studenterna får granska ett antal gamla inventeringar och peka på goda och mindre goda kartor, tabeller och annat illustrationsmaterial. Metoder för inventering av olika organismer behandlas dels i föreläsningsform och dels på exkursioner.

https://www.biologyeducation.lu.se/education/courses/advanced-level-courses/biolgical-monitoring-bior39

Förkunskaper

90 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande BIOC02 Ekologi 15 hp samt minst 3 hp floristik. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologi: Biologisk miljöövervakning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön