Biologi: Mikroskopi - Bio-Imaging

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Lund

Biologi: Mikroskopi - Bio-Imaging

BIOS08 Kursen ger en teoretisk bakgrund till de vanligast förekommande mikroskopimetoderna, olika typer av biomarkörer och optimering av mikroskopiska preparat.

Det pågår en dramatisk utveckling av forskningsmetoder att synliggöra biologiska strukturer och fysiologiska förlopp. Utvecklingen löper parallellt med den explosionsartade utvecklingen i molekylär- och proteinbiologi (genomik och proteomik) det är viktigt att kunna studera var i celler och organismer de identifierade generna uttrycks, var proteinerna är lokaliserade, och under vilka förhållanden. Kursen inriktar sig på mikroskopibaserade metoder som används i dagens biomedicinska forskning, med betoning på metoder som utnyttjar fluorescerande markörer för att åskådliggöra strukturer eller förlopp. Kursen ger en teoretisk bakgrund till de vanligast förekommande mikroskopimetoderna, olika typer av biomarkörer, och optimering av mikroskopipreparaten. Kursen omfattar även demonstrationer av avancerade forskningsmikroskop, samt ett projektarbete där studenterna framställer och analyserar mikroskopipreparat med fluorescerande markör(er). Kursen riktar sig framför allt till dem som funderar på fortsatta studier eller arbete med biomedicinsk forskning inom universitet/högskola eller näringslivet.

https://www.biologyeducation.lu.se/education/courses/advanced-level-courses/microscopy-bio-imaging-bios08

Förkunskaper

naturvetenskaplig kandidatexamen inkluderande cellbiologi 15 hp eller biokemi 15 hp. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologi: Mikroskopi - Bio-Imaging

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön