Visa allastudier.se som: Mobil

Biologi: Modellering av biologiska system

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Biologi: Modellering av biologiska system

BIOS13

Naturen är komplex och ofta samverkar flera faktorer också i till synes enkla skeenden. Modeller är bra verktyg för att reda ut komplicerade orsakssamband, för att skaffa sig en förståelig bild av ett skeende, eller bara för att presentera sina tankar för andra på ett sätt som undviker missförstånd. Modeller är också nödvändiga verktyg för att göra förutsägelser om framtiden, testa olika scenarier, o.s.v.. I en bra modell kan man manipulera en faktor i taget, något som kan vara omöjligt ute i naturen. Under kursen strävar vi efter att ge exempel från så många delar av biologin som möjligt.

Kursen passar bra för dig som under masterutbildningen vill lära dig om biologisk modellering, få en djupare förståelse för hur modeller fungerar och vad de ska vara bra för. Kursen vänder sig främst till biologistudenter som har god matematisk förmåga och viss erfarenhet av programmering, men ingenting utöver gymnasienivå i matematik är förkunskapskrav.

Kursen kan läsas samtidigt som BIOS14 Bearbetning och analys av biologiska data 7,5 hp som också ges på halvfart.

http://www.biology.lu.se/education/undergraduate-graduate-studies/courses/advanced-courses/modelling-biological-systems-75-cr

Förkunskaper

examen om minst 180 hp samt minst 15 hp kurser på avancerad nivå inom biologi, molekylärbiologi eller bioinformatik. Minst 7,5 hp statistik eller programmering erfordras. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologi: Modellering av biologiska system

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön