Visa allastudier.se som: Mobil

Comprovisation - Ensemble för samtida musik för den medskapande musikern

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Malmö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Malmö

Comprovisation - Ensemble för samtida musik för den medskapande musikern

Kursen har fokus på musicerande i samtida samspels- och kompositionskontexter med tyngdpunkten på både fri och styrd improvisation med utgångspunkt från grafiska partitur, koncept och musikstycken i öppen form. Kursen ges till dig som är intresserad av att göra musik tillsammans med andra utifrån ett friskapande och improvisatoriskt perspektiv. 

Kursen fokuserar på att öka medvetandet om olika metoder och förhållningssätt kopplat till framförandet av musik där musikern ges stort utrymme att fylla ut musiken med hjälp av egna musikaliska idéer och initiativ. Vidare syftar kursen till att ge kursdeltagarna praktisk erfarenhet genom användandet av dessa metoder och förhållningssätt i samspel med andra. Undervisning sker i grupp.

Preliminär kurstid: Kursen består av ett antal workshoptillfällen under HT 2020 som preliminärt ligger kvällstid. Kursen avslutas med en gemensam konsert. Enstaka helgtider kan också förekomma. 

Kursansvarig: Daniel Hjorth, Daniel.Hjorth@mhm.lu.se
 

http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser

Förkunskaper

Grundläggande samt studerar eller har studerat vid programutbildning vid musikhögskola eller motsvarande, minst 7,5 hp inom ämnet musik.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Comprovisation - Ensemble för samtida musik för den medskapande musikern

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön