Visa allastudier.se som: Mobil

Engelska: Fortsättningskurs (31-45)

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Engelska: Fortsättningskurs (31-45)

När du har läst grundkursen i engelska (ENGA04, alternativt ENGH11 och ENGH12), blir du behörig till den här fortsättningskursen på halvfart (15hp per termin). Denna kurs är mer avancerad än grundkursen och den akademiska nivån är högre. På denna kurs lär du dig mer om vad engelsk språk- och litteraturvetenskap innebär, men du blir även bättre på engelska i både tal och skrift. Ditt ordförråd blir ännu större, liksom din språkliga säkerhet. Att läsa fortsättningskursen i engelska är ett naturligt steg för den som vill bli riktigt duktig på engelska och som dessutom har ett intresse av att lära sig mer om engelska och engelskspråkig litteratur. 

Du som har läst motsvarande grundkurs i engelska vid ett annat lärosäte måste också vara helt klar med den för att vara behörig till ENGH13. Om du saknar några poäng eller väntar på resultat från någon delkurs, uppmanar vi dig att ansöka om dispens. Instruktioner kring detta finns på vår hemsida http://www.sol.lu.se/engelska/for-studenter/dispens/

Kursens innehåll (Engelska 31-45)

Kursen är en intressant blandning av språkfärdighetsmoment, litteraturvetenskap och språkvetenskap. Precis som grundkursen i engelska (ENGA04) består denna kurs av delkurser som kan löpa delvis parallellt. 15hp på en termin innebär dock ändå halvfartsstudier. ENGH13 har följande två delkurser:

  • Engelsk Grammatik (7,5hp)
  • Engelsk litteraturhistoria (7,5hp)

De olika delkurserna bygger vidare på det du lärde dig på grundkursen.

I delkursen Engelsk grammatik lär du dig mer om engelsk grammatik och hur den kan beskrivas och förklaras. Du lär dig också mer om andra aspekter av det engelska språket, exempelvis engelsk ordbildning. Dina kunskaper om engelsk grammatik och det engelska språket testas genom ett prov i slutet av delkursen. Undervisningen är upplagd som grammatikdagar med en föreläsning på morgonen, som följs av grupparbete och återsamling och diskussion på eftermiddagen. 

Delkursen Engelsk litteraturhistoria behandlar hela den brittiska litteraturhistorien i urval. Du lär dig mycket om kopplingarna mellan litteraturen och de historiska och kulturella händelserna. Det går att se denna delkurs som en fortsättning på momentet Historia och kultur på ENGA04, även om fokus här är betydligt mer på litteratur i olika former. Delkursen avslutas med en salstentamen.

Efter kursen (Engelska 31-45)

Genom denna kurs blir du behörig att läsa ENGH14 (46-60hp). När du har läst även denna kurs, blir du behörig att läsa kandidatkursen i engelska, alltså den kurs (eller de kurser, om du väljer att fortsätta läsa på halvfart) som behövs om du senare vill ta ut en kandidatexamen i engelska.

Med 45hp engelska har du också en stor konkurrensfördel på arbetsmarknaden, exempelvis om du vill arbeta utomlands eller på företag, myndigheter eller organisationer med många internationella kontakter.

https://www.sol.lu.se/kurs/ENGH13

Förkunskaper

Grundläggande samt ENGA04 (Engelska: Grundkurs) eller motsvarande kunskaper (exempelvis inhämtade via ENGH11 och ENGH12).

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Fortsättningskurs (31-45)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön