Flerspråkighet med inriktning mot franska

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Lund

Flerspråkighet med inriktning mot franska

Denna kurs introducerar begreppen mång- och flerspråkighet, definierar dem och tillämpar dem på samhällen, situationer och individer där franska är ett av språken. Studenterna kommer att lära sig var och hur det franska språket är representerat runt om i världen. De kommer också att få förståelse för vad det innebär för en individ att vara flerspråkig med franska som ett av språken, hur denna kompetens förvärvas i som barn eller i vuxen ålder och hur den kan påverka identitetsskapandet.

Kursen ger en översikt över flerspråkiga stater och samhällen där franska samexisterar under olika former, villkor och maktförhållanden med andra språk. Modeller för språkpolitik introduceras och exemplifieras utifrån fransktalande delar av världen. Kursen erbjuder också en introduktion till den flerspråkiga individen och diskussioner om faktorer bakom tillägnandet av flera språk i olika skeden av livet och konsekvenser av en flerspråkig identitet där franska är ett av språken. Kursen är både teoretisk och praktisk. Studenten kommer att genomföra ett individuellt projekt med fokus på en av de aspekter som introducerats under kursen.

 

https://www.sol.lu.se/franska/kurser/

Förkunskaper

Grundläggande samt FRAA11 Franska: Grundkurs, 30 hp, eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Flerspråkighet med inriktning mot franska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön