Visa allastudier.se som: Mobil

GIS: Geografiska Informationssystem för Samhällsvetenskap, Avancerade tillämpningar

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Lund

GIS: Geografiska Informationssystem för Samhällsvetenskap, Avancerade tillämpningar

Kursen är en masterskurs i GIS med avancerad tillämpning som bygger på tidigare studier i samhällvetenskap och på grundläggande GIS-kunskap. Kursen ges som fristående och kan även läsas inom olika utbildningsprogram.

Kursen är utformad för att utrusta studenter med de kvalificerade kunskaper och färdigheter som krävs för att genomföra ett gediget och självständigt samhällsvetenskapligt forskningsarbete med GIS. Den behandlar centrala idédiskussioner och utveckling inom GIS. Under kursens gång får studenterna omfattande kunskap om teorier om och praktiska tillämpningar av GIS. En kritisk granskning av principerna för GIS behandlas vid föreläsningarna.

Genom kursen får deltagarna kvalificerade färdigheter och erfarenheter i att arbeta med högkvalitativa program och dataverktyg för inrapportering, analys, hantering och visualisering av geografisk information. Deltagarna utvecklar många olika generiska färdigheter, med betoning på rumslig analys. Genom en kombination av föreläsningar, laborationer och självständigt projektarbete säkerställer kursen ett starkt samband mellan teori och många olika möjliga tillämpningar.

Kursen ges på engelska.

http://keg.lu.se/en/education/academics/freestanding-courses

Förkunskaper

Minst 150 hp, vari det ingår ett examensarbete för en kandidatexamen i samhällsgeografi, samhällsvetenskap, nationalekonomi, företagsekonomi, ett samhällsvetenskapligt orienterat humanistiskt ämne eller motsvarande. Grundläggande kunskaper i GIS, t ex SGER43, GIS Geographical Information System for the Social Sciences (15 hp), eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för GIS: Geografiska Informationssystem för Samhällsvetenskap, Avancerade tillämpningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön