Visa allastudier.se som: Mobil

Kemi: Cellens kemi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Lund
Höst 2021

Lund
Vår 2022

Kemi: Cellens kemi

Nyfiken på att lära dig mer om de kemiska reaktionerna som sker i alla levande celler? Här får du fördjupade kunskaper om de processer som sker på cellnivå, så som metabolism, enzymkatalys och reglering.

MOBA02. Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper och en ökad förståelse för de kemiska reaktioner som sker i alla levande celler med fokus på att förstå de enzymer som katalyserar dessa kemiska reaktioner och hur de regleras. Olika avsnitt som beskriver cellens metabolism bearbetas för att förstå hur energi frigörs i vissa kemiska reaktioner och används för att driva andra kemiska reaktioner. Studenterna skall efter kursen ha en god grund till fördjupade studier inom biokemi och angränsande områden. Studenterna erhåller även praktisk färdighet i experimentell biokemi, och en grundläggande färdighet i bioinformatik.

Kursinnehåll

Föreläsningarna behandlar cellens uppbyggnad, nukleinsyrors struktur och funktion samt proteiners och membraners struktur och funktion. Vidare diskuteras enzymkatalys, cellens metabolism och dess reglering, bioinformatik och proteomik samt cellbiologiska metoder.

I de laborativa momenten ingår en datorlaboration i bioinformatik samt en flerdagarslaboration som innefattar försöksplanering och vanliga biokemiska metoder inklusive proteinupprening, affinitetskromatografi, elektrofores och aktivitetsmätning med fluorometri.

http://www.kemi.lu.se/utbildning/kurser/grundkurser/moba02/

Förkunskaper

Grundläggande samt KEMA10/KEMA00, KEMA01, KEMA12/KEMA02 och MOBA01/KEMA03

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kemi: Cellens kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön