Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i genus, migration och social rättvisa

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Masterprogram i genus, migration och social rättvisa

Masterprogrammet i Genus, migration och social rättvisa vänder sig till dig som är samhällsvetare eller humanist med genus-intresse och som vill förbereda dig för arbete med några av vår tids globala och lokala dilemman, konflikter och förhandlingspunkter kopplade till genus, migration och social rättvisa.

Programmet erbjuder dig fördjupning och teoretiska verktyg för att förstå människors villkor i förhållande till politiskt aktörskap, hälsa, arbete, resurser och boendeförhållanden som genomgår stora förändringar och som behöver förstås utifrån en intersektionell analys som omfattar kön, klass, nationalitet och processer av rasifiering och andrafiering. Du rustas för att ta dig an dessa brännande frågor analytiskt men också i praktiskt arbete i organisationer inom de fält som berörs. Programmet har som mål att förbereda dig för arbete med genusfrågor på ett nationellt såväl som på ett internationellt plan i civila samhället, näringslivet samt kommunala och statliga institutioner.

Inom programmet får du möjlighet att profilera din utbildning inom ett av en rad ämnesområden, exempelvis folkhälsovetenskap, socialt arbete, utvecklingsstudier, asienstudier eller mellanösternstudier för att utveckla en spetskompetens inom programmets tematik och därigenom förbereda dig för olika delar av arbetsmarknaden. Du kan också välja att göra arbetslivspraktik eller åka på utbytesstudier.

Förkunskaper

minst en kandidatexamen inom något samhällsvetenskapligt eller humanistiskt huvudområde innehållande examensarbete med ett genusvetenskapligt tema och/eller baserat på feministisk teori eller motsvarande. Engelska 6/B samt Svenska 3/B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i genus, migration och social rättvisa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön