Masterutbildning i bioteknik

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum

Masterutbildning i bioteknik

Bioteknik är en viktig möjliggörande teknik som erbjuder en stark innovationspotential för hållbar samhällsutveckling. Lunds universitet är bland de ledande universiteten i världen i fråga om forskning och utbildning inom bioteknik.

Utbildningen är ett brett program som omfattar vetenskapliga och tekniska aspekter av bioteknikverktyg och processer för industriell produktion och miljösanering, biokatalysatorer, processövervakning, produktåtervinning och processdesign. 

Ditt framtida jobb kan vara var som helst i världen i ett litet nystartat företag eller ett stort multinationellt företag, en statlig myndighet eller ett universitet. Studenterna går vidare till roller inom forskning och utveckling, processverksamhet, produktutveckling och försäljning.

Programmet ges på engelska.

https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TABIT

Förkunskaper

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot bioteknik, bioprocessteknik eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser i mikrobiologi eller biokemi, samt matematik (linjär algebra/analys och statistik). Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterutbildning i bioteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön