Masterutbildning i hållbar stadsgestaltning

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum

Masterutbildning i hållbar stadsgestaltning

Vill du vara med och göra världens växande städer hälsosamma, attraktiva och hållbara?

Att göra världens växande städer friska, attraktiva och hållbara är en exceptionell utmaning. Lunds universitet, beläget i den dynamiska Köpenhamn-Malmö-regionen, är världsledande inom balansen mellan ekonomisk tillväxt och miljöutveckling i städer. Här erbjuds fantastiska resurser för att studera aspekter kring hållbarhet och design.

Utbildningen är bred och täcker de viktigaste aspekterna av hållbarhet i samband med stadsdesign. Teoretiskt lärande stöds av praktiska projekt med syfte att hitta lösningar på verkliga frågor. 

Programmet är internationellt välkänt för att utveckla humanistisk stadsgestaltning som främjar beboelighet, samhällsbyggande och social hållbarhet. 

Färdigutbildade studenter blir högkvalificerade yrkesverksamma med en kreativ, insiktsfull och intellektuellt skicklig yrkesutövning.

Programmet ges på engelska. Läs mer om programmet på Lunds universitets engelska webbplats.

https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TASUD

Förkunskaper

Avlagd kandidatexamen i arkitektur, landskapsarkitektur, fysisk planering eller stadsgestaltning. En digital portfölj med egenhändigt utförda arbeten inom området som klart visar att den sökande har goda förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterutbildning i hållbar stadsgestaltning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön