Visa allastudier.se som: Mobil

Miljövetenskap: Industriell Miljöekonomi för miljövetare

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Lund

Miljövetenskap: Industriell Miljöekonomi för miljövetare

Kursen ger en kritisk förståelse av hur ekonomiska konsekvenser av miljöförstöring och miljöskydd kan beräknas och sättas i relation till samhälleliga mål. Vidare behandlas hur miljömålsättning kan integreras i företags och myndigheters verksamhet genom t ex livscykelanalys, miljöledningssystem, miljörevision och miljöcertifiering.

Kursen belyser miljöarbete i samhället ur två distinkta perspektiv: sett från den industriella organisationen där det handlar om att organisera sig på ett ändamålsenligt sätt för att åstadkomma så mycket miljöresultat med begränsade resurser, och det samhällsekonomiska med dess roll att värdera och skapa incitament för det industriella miljöarbetet. Detta appliceras sedan i det projektarbete som deltagarna genomför. Kursen har en tillämpad karaktär och analys av olika aktörers perspektiv utgör ett centralt mål.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 75 hp naturvetenskapliga kurser, inklusive MVEA01 Miljövetenskaplig grundkurs, 15 hp och MVEC18 Miljörätt för miljövetare, 15 hp.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljövetenskap: Industriell Miljöekonomi för miljövetare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön