)
Visa allastudier.se som: Mobil

Musikproducent

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Malmö
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Malmö

Musikproducent

För dig, musiker/musiklärare, som har ett starkt intresse för musikproduktion och ljudteknik. Du siktar på att jobba som kreativ musikproducent inom radio, tv- film-, spel- eller musikbranschen.

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Kursen innehåller akustik, inspelnings- och studioteknik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, liveljud, syntes, mastring m.m

Vi genomför studiebesök och får besök av gästföreläsare med spetskompetens. Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels genom samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system.

Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. Studierna genomförs på helfart under ett läsår. 

Arbetsprover och presentation:
Dessa skickas till joakim.barfalk@mhm.lu.se senast den 15/4 i samband med ansökan på antagning.se. Mer information om arbetsproven och utbildningen hittar du på Musikhögskolans hemsida, http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser/musikproducent-60-hp.

Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö där man får fri tillgång till skolans studios. 

Kurstiden är måndag-fredag samt enstaka kvällar och helger. 

Kursansvarig: Joakim Barfalk, joakim.barfalk@mhm.lu.se.

 

https://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser/musikproducent-60-hp

Förkunskaper

Grundläggande samt godkänt arbetsprov.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikproducent

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön