Visa allastudier.se som: Mobil

Nationalekonomi: Examensarbete - kandidatnivå, PPE-programmet

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Nationalekonomi: Examensarbete - kandidatnivå, PPE-programmet

Kursen består av att genomföra ett specialarbete i form av en uppsats i nationalekonomi som försvaras på ett seminarium med opponent, av att opponera på ett annat specialarbete på ett seminarium samt av att aktivt delta i andra seminarier inklusive gemensamma PPE-seminarier där diskussionen förs brett utifrån ett praktiskt-filosofiskt, statsvetenskapligt och nationalekonomiskt perspektiv. Specialarbetet handleds av en eller flera handledare. Specialarbetets specifika innehåll avgörs av vilket område och vilken frågeställning studenten väljer efter samråd med handledare. Kursen inleds med några informations- och undervisningstillfällen om uppsatsskrivande och elektronisk informationssökning.

http://www.nek.lu.se/utbildning/grundniva/kandupps

Förkunskaper

Grundläggande samt alla obligatoriska kurser på PPE-programmet samt minst 60 högskolepoäng nationalekonomi, varav 30 högskolepoäng på grundkursen i nationalekonomi och kurserna Mikroekonomisk analys och Ekonometri eller motsvarande krävs för tillträde till denna kurs.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Nationalekonomi: Examensarbete - kandidatnivå, PPE-programmet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön