Visa allastudier.se som: Mobil

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Lund
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med modern medicinsk teknik i nära kontakt med människor? Då kan röntgensjuksköterska vara ett yrke för dig!

Programmet kommer att ge dig en helhetsbild av människan och du får lära dig att framställa bilder, på ett för patienten tryggt sätt, så att säkra diagnoser kan ställas.

Patientsäkerhet är en grundläggande del i utbildningen och det är därför något du kommer att få goda kunskaper om. Du kommer till exempel att tränas i de färdigheter i omvårdnad som krävs för att kunna genomföra undersökningar på ett patientsäkert sätt. Du kommer även att få goda kunskaper om bildkvalitet, stråldoser och strålningssäkerhet.

Det mänskliga mötet är en viktig del i en röntgensjuksköterskas yrkesutövning och det är något du kommer att tränas i, framför allt under den verksamhetsförlagda utbildningen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2/Biologi 1+Kemi 1+Fysik 1a/1b1+1b2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Matematik B, Naturkunskap B/Biologi A+Kemi A+Fysik A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 16/A14)

Examen & Intyg

Röntgensjuksköterskeexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Röntgensjuksköterskeprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön