Visa allastudier.se som: Mobil

Skandinavisk och europeisk filmkultur

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Höst 2021

Distans
Höst 2021

Skandinavisk och europeisk filmkultur

Kursen behandlar olika aspekter av samtida och historisk europeisk filmkultur, med särskild hänsyn tagen till Skandinavien.

Delkurserna under kursen är:

  1. Scandinavian and European Film: Culture and History in Film and Television  7,5 hp

  2. Scandinavian and European Film: Festivals, Criticism, Society  7,5 hp

  3. Scandinavian and European Film: Migration and Ethnicity  7,5 hp

  4. Scandinavian and European Film: Celebrities, Auteurs and Film Movements  7,5 hp

Den första delkursen presenterar bilden av Europa och dess historia i TV-serier och filmer. Här finns utrymme för såväl historiska skildringar och litterära adaptioner som aktuella representanter för det skandinaviska TV-dramat. Den andra delkursen behandlar de kulturella sammanhang där filmerna och TV-serierna framträder; festivalerna som blivit en alltmer viktig distributionskanal filmkritiken och det offentliga samtalet kring film, samt de generella sambanden mellan samhället och de rörliga bilderna. Den tredje kursen fokuserar på det migrativa Europa och dels hur detta framställs i film och TV, dels hur filmproduktionen också migrerar, varför begrepp som exilfilm och diasporafilm kommer att behandlas.  Den avslutande delkursen är tänkt som en forskningsanknuten fördjupningskurs som förändrar fokus beroende på medverkande.föreläsare och kan alltså vara en fördjupning i allt från dansk Dogma-film till Hollywoodfruar.

Kursen kan läsas som ett sammanhållet förlopp, men studenter kan också söka till de enskilda delkurserna. Tanken är att undervisningsspråket är engelska men om gruppen är helt svensktalande kan man komma överens om att ge kursen på svenska.

 

https://www.sol.lu.se/kurs/FIVA05

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1/A1)

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Skandinavisk och europeisk filmkultur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön