Visa allastudier.se som: Mobil

Socialt arbete som mobilisering och entreprenörskap

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Helsingborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Helsingborg

Socialt arbete som mobilisering och entreprenörskap

Vill du utveckla och skapa nya former för socialt arbete? Då är detta en kurs för dig. Här ges exempel på både metoder och teorier inom social mobilisering för utsatta och marginaliserade grupper. Kursen ges också som en uppdragsutbildning riktad mot brukarorganisationer.

Kursens innehåll
Kursen vänder sig till dig med minst kandidatexamen i socialt arbete eller motsvarande som vill få fördjupade kunskaper om teorier och forskning kring mobilisering och entreprenörskap. Kursen ingår som valfri fördjupningskurs inom socionomprogrammet och kan ingå i en magister/masterexamen i socialt arbete.

Kursen ger dig fördjupad kunskap om:

  • förutsättningar för social mobilisering för utsatta och marginaliserade grupper
  • hur brukarorganisationer verkar och fungerar
  • den sociala praktiken
  • kritiska teorier inom socialt arbete
  • förändringsstrategier
  • hur man kan planera, genomföra och leda projekt i socialt arbete
  • entreprenörskap

Du får under kursen också ta del av handlingsorienterat lärande med tre samverkande delar. Handling, reflektion och personliga erfarenheter av utanförskap och marginalisering.

För dig som läser kursen innebär det i korthet att du får möjlighet att utveckla en projektplan och reflektera kring den tillsammans med andra studenter och personer som jobbar inom brukarorganisationer. Syftet med detta är att ge dig helt nya perspektiv på hur det går att skapa nya former för socialt arbete och understryka den centrala roll som erfarenheten har i lärandeprocessen.

Din undervisning på kursen består av föreläsningar, seminarier, diskussioner samt muntliga och skriftliga deltagarpresentationer. Dessutom får du under kursen delta i en framtidsverkstad ett demokratiskt utvecklingsforum.

Efter kursen
Målet med kursen är att ge dig lärdomar och erfarenheter för att du ska kunna bedriva ett demokratiskt och förändringsinriktat socialt arbete tillsammans med brukare. Denna kompetens kan komma till nytta i allt socialt arbete på individ-, på grupp- och på samhällelig nivå.

www.soch.lu.se/soan39

Förkunskaper

kandidatexamen i socialt arbete eller motsvarande

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialt arbete som mobilisering och entreprenörskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: