Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Fonetik och uttal II

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Höst 2023
2023-04-16

Distans
Vår 2023

Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Fonetik och uttal II

Fördjupa dina kunskaper om och färdigheter i svenskans fonetik och uttal

Du som redan har läst den första kursen i Fonetik och uttal kan nu fördjupa dina kunskaper om den moderna svenskans fonetiska och fonologiska egenskaper, på segmentell såväl som prosodisk nivå. Relationen mellan morfologi och prosodi tas upp, och ordförrådet delas in i grupper baserat på ordens prosodiska egenskaper. Du får också inblick i några viktiga geografiska och sociala varieteter. 

Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ett fonetiskt och/eller fonologiskt specialområde med relevans för den moderna svenskan, som väljs i samråd med läraren. Genom hela kursen läggs mycket fokus på uttalsträning, så att du kan etablera en förståelse för kopplingen mellan de teoretiska begreppen och den fysiska realisationen av språkljuden. Uttalsträningen sker inom ramen för de lärarledda seminarierna såväl som, via inspelning av den egna rösten, i de obligatoriska hemuppgifterna.

Kursens genomförande

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom på dagtid. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Det ingår 4 till 8 obligatoriska inlämningsuppgifter på kursen som innefattar inspelning av den egna rösten.

Kursens placering

De fem kurserna i ämnet Svenska för studerande med utländsk bakgrund riktar sig till den som redan har behörighet i svenska för högskolestudier, men ändå känner behov av att arbeta mer med språket. Kurserna omfattar 7,5 hp vardera och kan ingå i en examen, men inte utgöra ett huvudområde.

https://www.sol.lu.se/kurs/SVEF28

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt godkänt resultat från kursen SVEF24 (Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Fonetik och uttal, 7,5 hp) eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Svenska för studerande med utländsk bakgrund: Fonetik och uttal II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön