Visa allastudier.se som: Mobil

Utvidgad juridisk introduktionskurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Utvidgad juridisk introduktionskurs

Den här kursen riktar sig till dig som vill läsa juridik, men som saknar tillräckliga betyg för att komma in på juristprogrammet eller bara läsa en fördjupad introduktionskurs i juridik. Alla behöriga sökande kommer att antas eftersom kursen har platsgaranti. Kursen håller ett högt tempo med många föreläsningar, uppgifter och mycket litteratur. Du kan studera när och var du vill och behöver bara vara på plats i Lund eller Stockholm för att skriva det avslutande provet. Till din hjälp finns ett antal coacher, som du kan ringa eller mejla till när du har frågor om kursen. De 20 bästa studenterna på kursen kommer att erbjudas plats på juristprogrammet. Kursen omfattar 15 högskolepoäng, d.v.s. tio veckors heltidsstudier.

Kursen ger dig praktiskt användbara kunskaper inom de flesta juridiska områden som du kan komma i kontakt med som privatperson. Det kan vara allt från vad som gäller om du blir uppsagd från jobbet till vad som krävs för reklamera en mobiltelefon. Inlärning sker genom att lyssna på videoinspelade föreläsningar, läsa kursböckerna och lösa praktiska juridiska problem. Dina lösningar skickar du in till coacherna, som bedömer och kommenterar dina svar. Du kan när som helst under kursens gång ställa frågor till lärarna genom vårt diskussionsforum. 

Under kursen kommer det att finnas möjlighet att hälsa på hos oss på Juridiska fakulteten i Lund. Du kommer bland annat att få delta i föreläsningar, se våra lokaler och träffa studenter som läser på juristprogrammet. Besöken är frivilliga.

Under vårterminen ges kursen på halvfart och under höstterminen ges den på helfart. Kursens två första veckor är på heltid oavsett om kursen i övrigt är på hel- eller halvtid. Dessa två veckor innehåller ett introduktionsblock med intensivstudier i avtalsrätt som avslutas med ett nätbaserat prov under kursens tredje vecka. Ett ordinarie prov och fyra omprov kommer att erbjudas. Du måste klara detta prov med godkänt resultat för att få fortsätta på kursen.

Kursens innehåll

 • Rättsteknik
 • Rättshistoria
 • Konstitutionell rätt
 • Avtalsrätt
 • Köprätt
 • Fordringsrätt
 • Konsumenträtt
 • Fastighetsrätt
 • Skadeståndsrätt
 • Associationsrätt
 • Familjerätt
 • Successionsrätt
 • Straffrätt
 • Processsrätt

För vart och ett av ämnesområdena finns ett antal multimediaföreläsningar som du kan se på via Internet när det passar dig och i varje modul finns självrättande prov med flervalsfrågor som ett snabbt kunskapstest. Kursen innehåller dessutom tillämpningsuppgifter. Dessa icke-obligatoriska uppgifter knyter an till de olika rättsområdena. Du skriver svar på frågorna och skickar in dessa till lärarna på kursen. Uppgifterna rättas och kommenteras individuellt. 

I kursen ingår även obligatoriska skriftliga inlämningsuppgifter omfattande totalt 7 högskolepoäng.

 

Examination

Det inledande provet ger 1 högskolepoäng. I kursen ingår dessutom 6 obligatoriska skriftliga inlämningsuppgifter som totalt ger 7 högskolepoäng. Dessa ska utföras självständigt inom angiven tid och svaren rättas och kommenteras individuellt. Inlämningsuppgifterna är en del av examinationen på kursen som avslutas med ett skriftligt prov i Lund eller Stockholm. Provet ger 7 högskolepoäng.

 

Antagning till juristprogrammet

Cirka 20 platser på juristprogrammet erbjuds efter varje kurs till studenter som fått högsta betyg (AB) på kursens ordinarie, avslutande skriftliga prov. Detta är endast en sammanfattning av antagningsreglerna. De fullständiga reglerna finns på kursens hemsida, www.jur.lu.se/ujik.

 

Övriga upplysningar

Då de ämnesområden som ingår i kursen behandlas mer utförligt på juristprogrammet, kan kursen inte tillgodoräknas som en del av juristprogrammet.

För ytterligare information om kursens innehåll och utformning kontakta lärarna på kursen på tel: 046 - 222 11 26 eller via e-post ujik@jur.lu.se. Se även https://www.jur.lu.se/ujik. 

På facebook.com/UJIKen kan du ställa frågor och se filmer om hur det är att plugga ujik. Välkommen dit!

 

OBS! Juridiska fakulteten erbjuder även kursen Juridisk introduktionskurs. För mer information om den kursen: http://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-JURF11

https://www.jur.lu.se/ujik

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Utvidgad juridisk introduktionskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön