Visa allastudier.se som: Mobil

Danslinjen - dans

Lunnevads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Linköping
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-26 - Linköping
Lunnevads folkhögskola dans

Danslinjen - dans

Om du älskar att dansa och funderar på en framtida karriär inom det området så är den här linjen ett bra steg på vägen. Danslinjen – dans är en ettårig heltidsutbildning med inriktning på scenisk dans. Vi tar varje år in 18 deltagare.

Vi arbetar utifrån övertygelsen om att dagens dansare behöver ha en bra och stabil grund i flera olika dansstilar. Vår uppfattning är också att dansare av idag behöver ha en förståelse för dans som konstform och som yrkesfält, både nationellt och internationellt. Dessutom tror vi på att alla har ett personligt uttryck och språk i sin dans. Under dina studier hos oss kommer du att få hjälp att hitta detta och utvecklas till den dansare som just du vill bli.

Utbildningen är i huvudsak förlagda till lokaler i centrala Linköping, bland annat Dansens hus.

Utbildningens mål är: 

  • Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig konstnärligt inom dans.
  • Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom danssektorn.

Internationellt samarbete

Med Västra Nylands Folkhögskola utanför Helsingfors genomför vi regelbundet antingen lärarbyte eller deltagarbyte.

På vårterminen åker vi till Sitges utanför Barcelona och besöker Institute of the Arts Barcelona (IAB). Där tar vi del av den ordinarie verksamheten på skolan samt anordnar workshops, masterclasses och auditions i samarbete med IAB. Den spanska skolan har kandidatprogram i bland annat dans och musikal. Efter avslutad utbildning hos oss har flera av Danslinjens deltagare gått vidare hit.

Observera att studieresan kan innebära vissa kostnader för deltagaren.

Förkunskaper

Behörighet och särskilda förkunskaper

Du ska ha dansvana från en eller helst flera danstekniker: balett, modernt, street och jazz. Under audition väger vi samman följande faktorer: den sökandes förkunskaper i de olika dansämnena, fysiska förutsättningar, kreativitet, musikalitet, rörelsekvaliteter, uttryck och inlärningsförmåga. Vi söker deltagare som har en stark motivation och god samarbetsförmåga. Vi strävar också efter att sätta samman en pedagogiskt väl fungerande grupp.

Om audition

Efter att du skickat in din ansökningsblankett kallas du till ett antagningsprov/audition. Audition syftar till att du praktiskt ska kunna visa dina kunskaper som dansare, att du ska ha möjlighet att träffa oss lärare på utbildningen och att vi ska få träffa dig. Vi vill att dagen ska bli en rolig erfarenhet där man får dansa mycket och ha flera chanser att visa vad man kan.

Audition pågår under en heldag och består av två delprov. Alla genomför delprov 1 men till delprov 2 sker en första gallring, vilket innebär att alla inte deltar i delprov 2.

Delprov 1 är något vi kallar allmänt rörelseprov. Det är en dansklass på 60 minuter där vi blandar moment som finns i alla eller flera av de dansstilar som utbildningen innehåller; exempelvis plié, tendu, improvisation, rytmik och koreografi.

I delprov 2 fokuserar vi renodlat på de olika dansstilarna med 30-minutersklass vardera i balett, modern dans, jazzdans och street.

Dagen avslutas med en kort intervju där du får möjlighet att motivera varför du vill gå hos oss. Under hela dagen finns elever från utbildningen på plats för att svara på frågor och hjälpa till i största allmänhet!

Videoreportage

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Danslinjen - dans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Lunnevads Folkhöskola Facebook


Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Danslinjen - dans från Lunnevads folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Danslinjen - dans

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: