Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Linköping
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-26 - Linköping
Lunnevads folkhögskola konst

Konstlinjen

Vår konstlinje är en tvåårig utbildning på förberedande nivå. Här får du de kunskaper och färdigheter inom bildområdet som krävs för att bli antagen till konstnärliga högskoleutbildningar eller för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Vi ger dig grundkunskaper inom teckning, målning, grafik, skulptur och kroki. Du får också kurser i digital bildbehandling, keramik, konstorientering, projektarbete och handledning vid ansökan till vidare utbildning.

Utbildningens mål är:

  • Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig i bild och form.
  • Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom konstsektorn.

Förkunskaper

Behörighet och särskilda förkunskaper

Vid antagningen bedöms din förmåga att uttrycka dig i bild och form. Vi bedömer också dina möjligheter att tillgodogöra dig undervisningen, samt din inställning till och engagemang för att gå på Konstlinjen. För att vi ska kunna bedöma detta ingår arbetsprover och antagningstest i ansökan. Arbetsproverna skickas in samtidigt som du gör din ansökan. Antagningstestet gör du under en heldag här på skolan. Datum för detta hittar du här ovan. De olika delarna vägs sedan samman vid antagningen.

Arbetsprover

Dina arbetsprover kan vara teckningar, målningar, skisser, collage eller foton av tredimensionella arbeten. Du kan antingen fästa bilder och foton på högst tre kartongskivor (max 50×70 cm stora) och skicka till: Lunnevads folkhögskola, 590 48 Vikingstad, eller bifoga 8 – 10 arbetsprover som PDF-fil till: annika.sjoblom@lunnevad.se.

Ett av arbetsproverna ska vara en teckning eller målning av 1 mugg och 2 böcker på en stol. Lämna helst bilder där du själv iakttagit din omgivning eller komponerat bilden.

Antagningstest

Efter ansökningstidenstidens utgång gör vi en första bedömning. Du som går vidare i den bedömningen blir inbjuden till antagningstest. Datum för detta hittar du här ovan.
Testet består dels av en teckningsuppgift – samma för alla – som du har en timma på dig att utföra, dels av ett samtal med lärare och nuvarande deltagare om linjens inriktning, ditt eget studiemål och dina möjligheter att följa undervisningen på Konstlinjen.

Under testdagen finns elever från utbildningen med för att svara på dina frågor och visa våra lokaler.

Arbetsprover skickas inte tillbaka, men kan hämtas i Konsthuset den dag antagningstestet äger rum på skolan eller vid ett senare tillfälle.

Fortsatta studier

Efter Lunnevad har många av konstutbildningens deltagare utbildat sig till bland annat: arkitekt, illustratör, animatör, grafisk formgivare, keramiker, bildlärare, konstnär, scenograf, modellbyggare, art director, serietecknare, glasformgivare, industridesigner, textilformgivare, konservator och stylist.

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konstlinjen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Lunnevads Folkhöskola Facebook


Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstlinjen från Lunnevads folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstlinjen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: