Visa allastudier.se som: Mobil

Musiklinje Folkmusik

Lunnevads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Linköping
2 år
Heltid
folkmusik fiol

Musiklinje Folkmusik

Om Musiklinjen

Musiklinjen vid Lunnevads folkhögskola har sedan starten 1958 erbjudit en gedigen grund för högre musikstudier och ett aktivt musicerande. Vår musikutbildning har en lång och framgångsrik tradition av ensemblespel och instrumentalundervisning. Du väljer en av följande inriktningar: folkmusik, jazz eller klassiskt. Linjen är en tvåårig heltidsutbildning med cirka 60 platser.

Om inriktningen Folkmusik

På folkmusikinriktningen får du spela mycket ensemble. Vi lägger tonvikten på nordisk folkmusik, men du får även möjlighet att spela musik från andra delar av världen.

Vi har ett samarbete med Folkmusikfestivalen i Linköping där vi ger vår första konsert under hösten. Dessutom har vi regelbundna framträdanden på skolan och ett antal spelningar i Linköping med omnejd. Under vecka 5 har vi repvecka och vecka 6 åker alla på turné. Du planerar upplägg, turnérutt och väljer musik tillsammans med de andra i din turnégrupp. I slutet av andra studieåret får du tillsammans med dina kurskamrater göra din examenskonsert

Förkunskaper

Behörighet och särskilda förkunskaper

Du ska kunna spela ett instrument eller sjunga. För att denna förmåga ska kunna bedömas kallas du till ett antagningsprov under en dag.

Om antagningsproven

Du genomför ett sång- eller spelprov där du på ditt huvudinstrument ska vara beredd att spela/sjunga tre självvalda låtar av olika karaktär, göra ett stämspelsprov och ett enkelt stycke a prima vista. Provet genomförs utan ackompanjemang, men om du har gitarr, bas eller slagverk som huvudinstrument.

  • Kompnoterna måste skickas in med vanlig post.
  • Mejlade kompnoter beaktas inte och slängs direkt.
  • Ett skriftligt prov med en gehörsdel och en teoridel ingår också.

I samband med antagningsprovet ingår ett samtal med lärare och nuvarande elever om linjens inriktning och ditt eget studiemål. Du får också information om skolan och om Musiklinjen.

Om du som biinstrument har ett orkesterinstrument eller piano och håller en god nivå, erbjuds du möjlighet att spela upp ett stycke. Biinstrument är dock inte obligatoriskt.

I mån av lediga platser kan antagning göras på vissa instrument även med kursstart från och med vårterminens början. Kontakta skolan!

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musiklinje Folkmusik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Lunnevads Folkhöskola Facebook


Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiklinje Folkmusik från Lunnevads folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musiklinje Folkmusik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: