Visa allastudier.se som: Mobil

Make Up Institute är en av de ledande skolorna för makeupartister i Europa. Elever från hela Europa och Skandinavien kommer till oss för att utbilda sig till Master Makeupartist, Makeupartist och Hårstylist. Skolan är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Make Up Institute är en av de ledande skolorna för makeupartister i Europa. Elever från hela Europa och Skandinavien kommer till oss för att utbilda sig till Master Makeupartist, Makeupartist och Hårstylist. Skolan är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan. Detta ger trygghet till eleverna, att de går på en seriös skola och utbildningen är av en hög kvalité. Utbildningen sker både på svenska och engelska. Kursplanen uppdateras kontinuerligt för att täcka vad som händer i branschen – nyheter i form av trender, stilar, material och verktyg.

Omfattande och aktuell utbildningsplan

Utbildningsplanen är framtagen av de främsta makeupartisterna i världen. Den är utarbetad så att den förbereder eleverna för alla de krav som en professionell hårstylist och makeupartist ställs inför. Make Up Institute har också ett nära samarbete med internationella institut och skolor från andra delar av världen, och det utbyte av information och samarbete som skolan har med flera av världens ledande makeupartister och body art konstnärer inspirerar eleverna.

För att göra utbildningen så effektiv som möjligt rekommenderar vi att eleverna sminkar modeller på alla praktiska lektioner. Modellerna kan vara mamma, syster, en kompis osv. Skolan har även ett modellregister som eleverna kan använda för att boka modeller till de praktiska lektionerna. Tanken är att Du som elev ska få öva på så många olika ansiktsstrukturer som möjligt, och att tiden utnyttjas maximalt.

Hög kvalitet

Skolans utbildningsplan, antalet lärare/assistenter samt våra ändamålsenliga på lokaler definierar till stor del skolans kvalitet. Make Up Institute tar emot max 24 elever per termin. Lokaler är cirka 350 kvm inklusive en modernt utrustad fotostudio med fotografer som står till förfogande för våra elever.

Praktik

Praktikdagar är obligatoriska under utbildningen, hur många beror på vilken utbildning du går. Skolan ordnar praktik av varierande slag. Det kan vara allt från modevisningar, film, TV till mässor och scenshower där eleverna får pröva sina nya färdigheter på verkliga uppdrag. Detta är en mycket viktig del av vår undervisning, eftersom den ger tillfälle att prova på “verkliga livet” som makeupartist eller hårstylist under trygga former.


Visa alla utbildningar med Make Up Institute

Utbildningar

Videoreportage

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Make Up Institute
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Make Up Institute

Frejgatan 73
11326 Stockholm


Gör en intresseanmälan

För att beställa information från Make Up Institute, fyll i följande uppgifter: