Visa allastudier.se som: Mobil

Industriell förbränning och bränslen

Mälardalens högskola
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Västerås
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Västerås
Sista ansökan: 2021-10-14

Industriell förbränning och bränslen

Industriell förbränning som använder bränslen för att producera ånga, värme och senare kraft har varit avgörande för vårt samhällets tekniska utveckling i mer än två århundraden. Under de senaste decennierna gick utvecklingen mest mot att förbättra energieffektivitet, öka flexibilitet och, viktigast av allt, att minimera utsläpp och miljöpåverkan.Om du vill lära dig mer om industriell förbränning i dagsläget och i framtiden är den här kursen något för dig.Kursen ger dig grundläggande kunskaper om bränslen och bränsleegenskaper och hur de kan bestämmas. Kursen fokuserar vidare på grundläggande förbränning, bildandet av utsläpp, förbränningsutrustning, utsläppsminskning, rökgasrening och potentiella effekter på hälsa, miljö och klimat. En viktig del av kursen ägnas åt praktiska laboratorieuppgifter där studenter mäter bränsleegenskaper och utvärderar en industripannas prestanda och miljöpåverkan.

Förkunskaper

1,5 hp från kursen termodynamik eller Tillämpad termodynamik eller 10 hp från kursen Introduktion till energiteknik eller motsvarande.

Mälardalens högskola

Lätt att trivas under resans gång

Ditt livs resa börjar på Mälardalens högskola - en av de bästa i landet Mälardalens högskola är en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka...


Läs mer om Mälardalens högskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Industriell förbränning och bränslen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön