Masterprogram i intelligenta inbyggda system

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Västerås
120 hp
Heltid

Masterprogram i intelligenta inbyggda system

Omkring 99 procent av alla datorer idag är inbyggda och finns i exempelvis mobiltelefoner, spelkonsoler, digitalkameror, bilar, flygplan, medicinsk utrustning, hemelektronik och robotar. Dessa system blir allt mer intelligenta för att tillmötesgå användarnas specifika behov. Intelligenta inbyggda system tillhör framtiden och här lär du dig att designa dem.Masterprogrammet i intelligenta inbyggda system är en tvåårig utbildning på avancerad nivå. Programmet omfattar både en projektdel i samarbete med industrin och en teoretisk kursdel.Utbildningens kurser omfattar den senaste teorin och praktiken inom områdena inbyggda system, artificiell intelligens och robotik.  Programmet har världsledande experter som lärare, studieprojekt och verksamhetsförlagd utbildning hos företag samt stipendier för att studera utomlands. Vi har ett utbytesavtal med det topprankade forskningsuniversitetet Technical University of Eindhoven i Holland. Genom programmet har du också möjlighet att erhålla en dubbel masterexamen vid Darmstadt University of Applied Sciences i Tyskland. Via NISS-programmet har du också chansen att läsa andra året vid ett av våra partneruniversitet i Norden.Vi samverkar med industrin och inom den praktiska delen erbjuds företagsutrustning hos några av våra företagspartners såsom ABB och Ericsson. Utbildningens innehåll utvecklas tillsammans med företagen för att säkerställa att du får den kompetens som efterfrågas av branschen. Under utbildningens gång kommer du även att få kontakt med industrin genom gästföreläsningar, mentorskap och praktikplatser.  Marknaden för intelligenta inbyggda system är enorm och industrins behov av experter i området ökar konstant. Efter programmet kommer du att vara mycket eftertraktad på den nationella och internationella arbetsmarknaden. Både som välkvalificerad expert hos företag och som forskare eller doktorand inom högskolevärlden. Efter dina studier kan du göra karriär som ingenjör, projektledare, systemarkitekt, programmerare eller forskare i t.ex. bilindustrin eller i områdena robotik, telekom, processtyrning, hemelektronik osv.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng, varav minst 30 högskolepoäng inom datateknik, datavetenskap eller elektronik inklusive minst 15 högskolepoäng inom programmering, samt minst 22,5 högskolepoäng matematik/tillämpad matematik. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i intelligenta inbyggda system

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön