Visa allastudier.se som: Mobil

Matematiken bakom internet

Mälardalens högskola
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Västerås
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Västerås
Sista ansökan: 2020-10-14

Matematiken bakom internet

Kursen syftar till att ge studenterna breda kunskaper om centrala matematiska idéer, begrepp, metoder, algoritmer och beräkningsverktyg som ligger bakom de revolutionerande framgångarna för internet och internetbaserade teknologier, och till att förklara grundläggande matematiska begrepp och metoder skall med konkreta exempel på tillämpningar inom modern informations- och, internetteknik och andra teknik- och samhällsområden. Kursen ska vidare ge träning i logiskt och algoritmiskt tänkande samt i matematisk modellering och beräkningsteknik av särskild vikt för tillämpningar inom internet- och informationsteknik, samt av förmågan till självständig analys av matematiska problemställningar och modeller som används inom internet- och databasteknologier.

Förkunskaper

120 hp från något/några av dessa ämnen/ämnesområden: teknik, naturvetenskap, företagsekonomi eller nationalekonomi inklusive Diskret matematik 7,5 hp och Vektoralgebra grundkurs 7,5 hp eller motsvarande. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 samt Engelska A/Engelska 6. I de fall kursen ges på engelska görs undantag från kravet på Svenska B/Svenska 3.

Mälardalens högskola

Mälardalens högskola

Lätt att trivas under resans gång

Ditt livs resa börjar på Mälardalens högskola - en av de bästa i landet Mälardalens högskola är en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka...


Läs mer om Mälardalens högskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematiken bakom internet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: