Operationsanalys

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Västerås
7.5 hp
Deltid

Operationsanalys

Optimering är en del av operationsanalys, och behandlar matematiska modeller och algoritmer för att lösa praktiska problem inom databehandling, ekonomi, teknik, fysik, kemi, biologi och många andra discipliner. Kursen ger en bred orientering av optimeringsområdet. Tyngdpunkten ligger på grundteori och metoder för kontinuerliga linjära och ickelinjära samt diskreta linjära optimeringsproblem. Två exempel på optimeringsproblem som vi alla möter till vardags och som är enkla att modellera och lösa efter kursen är: "Vilken väg skall vi ta från stad A till stad B om vi vill köra kortast möjliga sträcka" och "Om vi kräver att körtiden inte får bli längre än X minuter, hur snabbt ska vi köra på varje delsträcka om vi skall uppnå minsta möjliga bränsleförbrukning". Övningar och laborationsuppgifter löses i MATLAB och modelleringsspråk för optimering med hjälp av den bästa programvaran för optimering.

Förkunskaper

Minst sammanlagt 60 hp i teknik, naturvetenskap, företagsekonomi eller nationalekonomi, inklusive Kalkyl, fortsättningskurs, 7,5 hp, varav 2,5 hp ska vara avklarade innan kursstart, och Numeriska metoder 7,5 hp, varav 3 hp ska vara avklarade innan kursstart, samt Kalkyl, grundkurs, 7,5 hp och Vektoralgebra, grundkurs, 7,5 hp, eller motsvarande.

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Operationsanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön