Visa allastudier.se som: Mobil

Tandhygienistutbildning

Malmö universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Malmö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Malmö

Tandhygienistutbildning

Som tandhygienist undersöker du och registrerar patienternas munhälsostatus, ställer diagnoser samt förebygger och behandlar karies och tandlossning. Du lär dig även att analysera, utreda och dokumentera patienters behov av munhälsovårdande insatser liksom att kunna kommunicera och diskutera munhälsostatus och åtgärder för att förebygga och behandla oral ohälsa.Tandhygienistprogrammet är treårig yrkesutbildning. Under utbildningen lär du dig om oral hälsa, som till exempel om dess inverkan på det allmänna välbefinnandet samt om hur allmäntillståndet kan påverka den orala hälsan. Du arbetar med individer i olika åldrar; både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Under utbildningen tränas du i kommunikation med övriga yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård samt arbetar med utåtriktad hälsoinformation. Utbildningen avslutas med ett examensarbete med forskningsanknytning inom huvudområdet odontologi med inriktning oral hälsa.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Tandhygienistexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tandhygienistutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: