Visa allastudier.se som: Mobil

Urban Studies: Urban Business and Development - Real Estate and Transport, Master's Programme (Two-year)

Malmö universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Malmö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Malmö

Urban Studies: Urban Business and Development - Real Estate and Transport, Master's Programme (Two-year)

Mastersprogrammet Urbana studier: Urban affärs- och samhällsutveckling fastigheter och transporter är programmet för studenter som vill arbeta med samhällsbyggnad inom privat näringsliv, offentlig verksamhet (ex kommuner och myndigheter), samt forskning för att utveckla attraktiva och hållbara städer. Programmet är flervetenskapligt men med en bas i ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och ekonomisk geografi. Dessa perspektiv är viktiga för att förstå drivkrafter bakom urbanisering, men också rumslig utveckling inom och mellan städer och regioner. Viktiga delar av samhällsbyggnad består av fastigheter och transporter och de tjänster som skapas för att generera värde till olika samhällsaktörer. I programmet utvecklas kunskap om olika intressenter i samhällsbyggandet (privata såväl som offentliga) och vad som driver deras agerande. De ekonomiska perspektiven ger en förståelse för vilka olika incitament som driver utvecklingen av hållbara städer. I programmet inkluderas utveckling av företags verksamhet till samhällets ambitioner att skapa förutsättningar för ett långsiktigt samhällsbyggande.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller yrkesexamen om minst 180 hp sam kunskaper motsvarande Engelska 6 från svensk gymnasieskola.

Examen & Intyg

Masterexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Urban Studies: Urban Business and Development - Real Estate and Transport, Master's Programme (Two-year)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön