Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomutbildning: Trädgårdsdesign kvällstid

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
15 veckor
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
17 495 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Stockholm

Diplomutbildning: Trädgårdsdesign kvällstid

Grundläggande designprinciper inom trädgård. Uppmätningskunskaper, ritteknik, rita i skala, hårda markytor, ljussättning, vatten, planteringsdesign och växtkunskap. Färglära, visuella uttryck och trender.

Trädgårdsdesign och planering
Denna kurs ger grundläggande kunskap för alla aspekter om hur du skapar och driver ett trädgårdsdesignprojekt från ax till limpa. Du får en tydlig inblick i ämnet och en känsla för om du vill vidareutveckla din trädgårds- och designådra professionellt och får verktygen för att förverkliga ditt personliga projekt på din egen eller någon annans tomt. Deltagarna skapar sin egen moodboard (collage).

Innehåll
Ett strukturerat upplägg där vi går igenom ett nytt ämne/moment vid varje tillfälle, passen kombinerar alltid teori med praktiska övningar. Vi gör ett studiebesök för att förankra dina kunskaper. I slutet av kursen har du en egen portfolio med ett designprojekt innehållande layoutritning, planteringsritningar och visuella uttryck.

Upplägg
Totalt 15 kurstillfällen, 90 stud timmar. Studiebesök ingår.

Vi börjar med att gå igenom grundläggande designprinciper för att bygga vidare med uppmätningskunskaper, ritteknik, rita i skala, hårda markytor, ljussättning, vatten, planteringsdesign och växtkunskap. Färglära, visuella uttryck och trender. Ni får samtidigt öva på presentations- och säljteknik. Du arbetar genomgående med ett eget, fiktivt projekt och du får vid varje tillfälle individuell hjälp för din personliga utveckling i ämnet. 

Allmänt ges inga hemuppgifter. För dig som vill öva hemma får du konkreta tips från kursledaren.

Kursledare
Kursledare är Eva von Sydow som driver eget företag som trädgårdsmästare med inriktning på formgivning/design. Eva är utbildad trädgårdsmästare enligt lärlingssystem under 3 år. Hon ger ofta workshops och håller föreläsningar på olika teman i olika sammanhang och är därmed van att undervisa. Ritat, designat och anlagt trädgårdar har Eva gjort i snart 15 år.

Kursmaterial
Ni arbetar och ritar för hand. Allt grundläggande material som behövs för kursen tillhandahålls av Medborgarskolan. Du får även en inspirationsbok som ni använder genom kursen. Eget extra material köps individuellt om så önskas.

Bra att veta
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Möjlighet att delbetala och ta lån för att finansiera avgiften finns.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper. Ett intresse för design, arkitektur, trädgård, landskap eller växter ger dig en bra start. Undervisningen och varje moment anpassas till den enskilda personen.

Examen & Intyg

Diplom

Medborgarskolan

Medborgarskolan

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesinriktad utbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomutbildning: Trädgårdsdesign kvällstid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Diplomutbildning: Trädgårdsdesign kvällstid, fyll i följande uppgifter: