Visa allastudier.se som: Mobil

Läkarutbildning - Charles University i Prag, Tjeckien

Medical Doctors International Studies
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Prag
5-6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: Varje VT och HT - Prag

Läkarutbildning - Charles University i Prag, Tjeckien

Intresserad av medicinstudier? Läs till läkare i Tjeckien!

Vill du bli läkare? Läs en läkarutbildning i Tjeckien vid Charles University. Den medicinska fakulteten, First Faculty of Medicine, vid Charles University anses vara en av de mest aktade medicinska skolorna i Tjeckien och en av de mest framstående i Europa. I dagsläget studerar mer än 3 100 studenter medicin på fakulteten.

Möjlighet att läsa en termin av läkarutbildningen i ditt hemland

En medicinsk examen från Charles University är godkänd i alla de europeiska länderna samt Amerika. Du kan läsa ett sexårigt program för allmän medicin där de första tre åren hålls på universitetet och där du som är internationell student från och med år fyra erbjuds att studera en termin i ditt hemland.

Möjligheten att förflyttas för att studera i sitt hemland är en stor fördel. På så sätt får du som läser din läkarutbildning utomlands även professionell kontakt med lokala sjukhus och hälsosystem i hemlandet, där du antagligen kommer att jobba senare. Dessutom får studenterna även möjlighet att lära sig medicinsk terminologi på sitt språk.

Universitetet erbjuder följande program på engelska:

Allmän medicin:en sexårig utbildning som leder till examen ”MUDr” - "Medicinae Universae Doctor" (M.D.), Läkare inom allmän medicin.

Odontologi:en femårig utbildning som leder till examen ”MDDR” - "Medicinae Dentalis Doctor”, Läkare inom dental medicin.

Ansökan och behörighet

  • Fullgjord gymnasieutbildning
  • Antagningsprov: skriftliga och muntliga prov inom biologi, kemi, fysiologi, fysik eller matte.

Provet innehåller ”Den mänskliga kroppens fysiologi”, ett ämne som endast, och grundligt, lärs ut hos M.D International Studies på deras förberedande medicinkurs Premedical school som du kan läsa mer om på deras hemsida.

Antagningsprovet till Charles University anses vara ett av det tuffaste jämfört med resterande universitet i Europa. En fjärdedel av studenterna klarar provet utan att ha studerat M.D International Studies Premedical school. Av de studenter som tagit kursen är det däremot 80 % som klarar provet, de har också större chans att klara de första två åren på universitet. M.D International Studies är Charles University's formella representant i Israel och Skandinavien. Antagningsproven hålls av universitetspersonal på M.D International Studies huvudkontor i slutet av kursen Premedical school. Proven hålls tre gånger per år: januari, maj och augusti.

Kostnader

Allmän medicin: 360,000 CZK per år

Odontologi: 360,000 CZK per år

Boendekostnader

Ungefär € 600 per månad

Charles University i Prag erbjuder delat boende med delat badrum

Medical Doctors International Studies

Medical Doctors International Studies

Det är inte alltid lätt att bli antagen till utbildningar inom medicin, odontologi, veterinärmedicin och farmakologi i Sverige.

Medical Doctors International Studies (MDIS) är ett internationellt företag som kom till Stockholm i augusti 2008. Det är en skola som utbildar och förbereder studenter inför inträdesprov för studier inom medicin, odontologi, veterinärmedicin, och farmakologi på olika fakulteter runt om...


Läs mer om Medical Doctors International Studies och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Läkarutbildning - Charles University i Prag, Tjeckien
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Medical Doctors International Studies

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarutbildning - Charles University i Prag, Tjeckien från Medical Doctors International Studies, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: