Visa allastudier.se som: Mobil

Online Video Producer

Medieinstitutet i Sverige AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
320 yh-poäng
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2021-08-01 - Stockholm

Videoreportage

Medieinstitutet

Online Video Producer

För dig som vill arbeta med online video

Utbildningen Online Video Producer är framtagen för dig som vill ha specialiserade kunskaper inom produktion av rörlig video och hur man marknadsför dem i digitala mediekanaler.

Behovet av video och rörligt media är extremt stort, samtidigt som det är brist på utbildade Online Video Producers. De flesta företag i Sverige idag behöver någon form av video och rörligt media. Det innebär både korta så kallade ”teasers” på 15 sek som rullar i Sociala Medier, men även längre reklamfilmer eller utbildningsfilmer som ligger på exempelvis Youtube. Utbildningen kombinerar kurser inom produktionsteknik (både foto, ljud och klippning) med marknadsföring, distribution och konceptutveckling alla med fokus på digitala plattformar.

Vad gör en Online Video Producer?

I dagens mediesamhälle är online video en naturlig del av vår vardag. Vi tittar ständigt på filmer i olika kanaler, format och på olika typer av skärmar. Som Online Video Producer är det ditt arbete att filma och klippa rörlig bild men även kunna marknadsföra video, både via ägda, köpta och förtjänade media. Ditt jobb är att applicera företagets affärer och strategi genom online video och rörligt material.

I utbildningen ingår

• Produktion, inspelning, kamera, ljud och ljus – produktion av rörligt material, fotografisk teknik kombinerat med konstnärlig vision och storytelling
.• Marknadskommunikation och marknadsföring – både i teorin, strategiskt och operativ.
• Online distribution – olika digitala kanaler och plattformar. Ägd, köpt och förtjänad media, sociala medier, trafikströmmar, beteenden online och distributionsstrategier.
• Postproduktion för digitala plattformar – efterbearbetning av digital video, ljud och grafik. Hur man skapar content i rätt format för rätt plattform. Användande av dramaturgiska och tekniska processer inom efterbearbetning.
• Konceptutveckling online video – hur berättar man en historia online för vilken målgrupp. Du lär dig skapa dramaturgi, olika former av berättande, arbetsmetodik. Vilka kanaler, verktyg och metoder används för branded content med mera.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Teoretiska kurser som finns på fler program

  • Engelska 6, 100p
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Medieinstitutet i Sverige AB

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikationMedieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra...


Läs mer om Medieinstitutet i Sverige AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Online Video Producer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet i Sverige AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Online Video Producer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Online Video Producer från Medieinstitutet i Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: