Visa allastudier.se som: Mobil

Webbkommunikatör Sociala Medier

Medieinstitutet i Sverige AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Malmö, Stockholm
400 yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Medieinstitutet

Webbkommunikatör Sociala Medier

Digitala kanaler kräver digitala kommunikatörer

Aldrig tidigare har det funnits så många sätt att kommunicera och föra fram information. Webben och sociala medier är en mycket stark informationsbärande kanal. Det är en stor utmaning för företag och organisationer att hantera den digitala plattformen på ett professionellt sätt. En bra kommunikatör förstår hur bild, film och det skrivna ordet samverkar i kommunikationen. Branschen har behov av kompetens som kan digitala kanaler samt förstår de olika sammanhang som sociala- såväl som kommersiella medier utgör. Vill du vara delaktig i denna utveckling ska du titta närmare på Medieinstitutets utbildning Webbkommunikatör sociala medier.

Om utbildningen

I Utbildningen till Webbkommunikatör på Medieinstitutet lär du dig hantera det skrivna ordet, journalistiska principer, sociala medier, bild och form. Samtidigt lär du dig hantera CMS-system och hur du skapar sökordsoptimerade texter. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet. 

Yrkesmöjligheter som kommunikatör inom de digitala plattformarna

Utbildningen kombinerar teori med mycket praktik i direktkontakt med branschen, en utbildning som skapar just de färdigheter och den kompetens som marknaden så starkt sätter värde på.

Yrkesrollen förändras ständigt och titlar du kan få efter examen kan till exempel vara webbkommunikatör, webbredaktör, webbansvarig, informatör, kommunikatör sociala medier, social media manager och Content manager. 

Kraven på webbkommunikationen ökar även inom den offentliga sektorn och informatörer inom kommuner och landsting vittnar om medborgarnas krav på dialog och ökat svar.

På ett mindre företag kan den som arbetar med sociala medier få planera kampanjer, ta fram kommunikationsstrategier och agera inom det redaktionella arbetet, men också lösa tekniska frågor.

Branschnära utbildning

Under utbildningen kommer du få kombinera teori med en stor del praktik ute på företag. Medieinstitutet har lång erfarenhet av att samverka med branschföretag. Det kommer du att märka inte bara under praktikperioderna utan även på branschföretagens önskemål och krav som genomsyrar hela utbildningen. Därför fokuserar utbildningen just på de färdigheter och den kompetens som marknaden så starkt efterfrågar. Det är därför som mer än 90% av studenterna är sysselsatta i branschen efter examen.

Så ansöker du

För att du ska vara behörig till denna utbildning krävs att du har:

1. Grundläggande behörighet: 

 1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom
  kommunal vuxenutbildning (lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng),
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven
  enligt punkt 1,
 3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är
  behörig till motsvarande utbildning, eller
 4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet
  eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar
  att tillgodogöra sig utbildningen.

2. Särskild behörighet

 • Engelska B/6, eller motsvarande kunskaper.
 • Svenska C/3, eller motsvarande kunskaper.

Reell kompetens och fri kvot
- Om du saknar en viss del av behörigheten men anser att du har motsvarande kunskap genom t ex arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan vi granska din reella kompetens för att se om vi kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.

- Om du saknar viss del av behörigheten, men det ändå finns omständigheter som gör att vi anser att du har goda förutsättningar att klara utbildningen och senare kunna verka inom yrkesområdet, kan du antas via fri kvot. Det finns ett begränsat antal platser som kan vikas åt fri kvot-ansökningar.

Examen & Intyg

Efter samtliga moment i utbildningen är avklarade får man:

- Yrkeshögskoleexamen i Webbkommunikatör

Yrkesroller

 • Webbkommunikatör
 • Content Manager
 • Webbredaktör
 • Kommunikatör digitala kanaler
 • Community Manager

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Kostnader för eventuell  kurslitteratur tillkommer. 

Vi tillhandahåller teknik, men rekommenderar antagna att köpa en egen dator för att kunna arbeta flexibelt och hemma och med egna projekt. 

LIA/Praktik

Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Det innebär bland annat att cirka en tredjedel av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Lärande i arbete (LIA) heter den delen och innebär helt enkelt att kursen sker på en arbetsplats med en handledare från arbetslivet. 

Utbildningen Webbkommunikatör innehåller tre LIA-perioder på 6, 10 respektive 10 veckor.

Medieinstitutet i Sverige AB

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikationMedieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra...


Läs mer om Medieinstitutet i Sverige AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Webbkommunikatör Sociala Medier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet i Sverige AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Webbkommunikatör Sociala Medier

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Webbkommunikatör Sociala Medier från Medieinstitutet i Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: