Webbutvecklare inom e-handel

Medieinstitutet i Sverige AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
410 yh-poäng
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
2024-08-01

Stockholm
2025-08-01

Videoreportage

Medieinstitutet

Webbutvecklare inom e-handel

Webbutvecklare inom e-handel

En populär YH-utbildning som ger dig extremt efterfrågad kompetens inom webbutveckling, dessutom får du spetskunskaper inom e-handel.

Om utbildningen

Webbutvecklare med spetskompetens

En populär YH-utbildning som ger dig extremt efterfrågad kompetens inom webbutveckling, dessutom får du spetskunskaper inom e-handel.

YH-utbildning för dig som gillar problemlösning
På YH-utbildningen Webbutveckling inom e-handel lär du dig att hantera databaser, bygga responsiva webbplatser samt API:er mot backendsystem. Utbildningen innehåller både frontend- och backendutveckling med tyngd på backend. En utbildning som passar dig som är kreativ och gillar problemlösning.

Skapa morgondagens e-handel
Det är ingen hemlighet att E-handeln växer explosionsartat och branschen räknar med en fördubbling de kommande åren. Det finns dessutom många affärsområden som fortfarande har enormt stor utvecklingspotential. Precis där kommer du som blivande webbutvecklare in i bilden.

I klassrum eller på distans
Till hösten 2023 startar det två klasser; en på plats i Stockholm och en på distans. Innehållet i utbildningarna är identiska. Utbildningen i Stockholm kräver dock inte lika mycket disciplin och fokus som distansklassen.

Både bredd och djup
På utbildningen Webbutvecklare inom e-handel får du kunskap om ledande e-handelssystem på marknaden. Du lär dig att utveckla och programmera med märk- och skriftspråk som HTML5, CSS3, Javascript, PHP, JSON och SQL. I utbildningen lär du dig också att interagera mellan olika order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system. Du får både bredd och djup med fokus på backendutveckling.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp som till exempel:Nordic Web Team, Vaimo, Isobar, Simplify, Star Republic, Embrk Studios, Cilbuper IT AB, Excellence Management, Grebban Design AB, Plejd AB, ID kommunikation, Cool Stuff, Dynamic Dog, NodeBite, Great Agnecy, OAWA, Odd Hill och många fler.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn
Alla studerande på Medieinstitutet får fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
• Webbutvecklare med inriktning mot e-handel
• Webbutvecklare
• Backendutvecklare
• Teknisk produktionsledare inom e-handel

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Särskilda förkunskaper/villkor 

Kurser

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Webbutveckling 1, 100p
  • Matematik 2, 100p

Medieinstitutet i Sverige AB

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikationMedieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra...


Läs mer om Medieinstitutet i Sverige AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Webbutvecklare inom e-handel
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet i Sverige AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Webbutvecklare inom e-handel

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Webbutvecklare inom e-handel från Medieinstitutet i Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön