Visa allastudier.se som: Mobil

Barn och fritid

MedLearn AB
Sammanfattning
Komvux
Botkyrka, Danderyd, Huddinge, Nacka, Norrtälje, Nykvarn - Visa alla  
60 veckor
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
MedLearn

Barn och fritid

Barnomsorgen behöver fler utbildade barnskötare och skolan fler utbildade elevassistenter. Utbilda dig genom Komvux och du kommer snabbt ut på arbetsmarknaden!

Ett arbete för dig som vill ge barn en trygg tillvaro

Vill du ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro? Då kommer du att trivas i arbetet som barnskötare eller elevassistent. I jobbet möter du mycket glädje, värme och nyfikenhet. Men du behöver också vara beredd på konfliktlösning och att behålla lugnet i stressiga situationer.

Vad kan du arbeta med? 

Som färdigutbildad kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent på både förskola och skola beroende på vilken inriktning du väljer.

Bli barnskötare eller elevassistent 

Under studietiden väljer du inriktning till barnskötare eller elevassistent. Barnskötarens arbetsuppgifter på förskolan kan innebära allt från lek och kreativitet till att hjälpa till vid måltider och sovstunder. Barnskötaren ansvarar också för kontakt med föräldrar samt hjälper förskoleläraren med den pedagogiska planeringen.

Elevassistenten arbetar inom skolan. Oftast anställd som stöd till en elev, en barngrupp eller en hel skolklass. Elevassistenten kan även arbeta på särskolor eller specialskolor.

Sverige behöver fler utbildade inom barn och fritid

Efterfrågan på utbildad personal inom barnomsorg och skola är stor. Många anställda kommer att gå i pension de närmsta åren, samtidigt som barnkullarna blir större. Jobbmöjligheterna är och kommer bli mycket goda i hela landet – särskilt i storstäderna.

Efter utbildningen har du också en bra grund till att utbilda dig vidare inom flera olika områden.

Undervisningens upplägg 

MedLearn erbjuder olika typer av upplägg:

  • klassrumsundervisning heltid
  • klassrumsundervisning deltid 
  • distansstudier heltid
  • distansstudier deltid 

Oavsett vad som passar dig bäst så får du en individuell studieplan som utgår från dina förutsättningar. Du hittar ditt studiematerial på itslearning, en digitala plattform. Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och praktik.

Praktik - APL

Förutom teoretiska kurser ingår även praktik i din utbildning. Praktikdelen kallas APL, arbetsplatsförlagt lärande. Under praktiken får du arbeta tillsammans med en handledare på en förskola eller skola. Praktikperioden kan se olika ut på olika orter men det är här du får prova yrket i verkligheten, knyta kontakter med möjliga arbetsgivare och få chans till anställning efter dina studier.

Ansökan och behörighet

För att gå en yrkesutbildning via Komvux behöver du vara 20 år och vara godkänd i svenska eller i svenska som andraspråk. Du ska också vara skriven i en kommun som har utbildningar genom MedLearn.

Ansökan

Ansökan gör du via din kommun.

Kostnader

Det kostar inget att gå en utbildning genom Komvux och du kan söka studiestöd hos CSN.

MedLearn AB

MedLearn

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om MedLearn AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barn och fritid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedLearn ABGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barn och fritid från MedLearn AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barn och fritid

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: