Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

MedLearn AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Arvidsjaur, Lycksele, Norsjö, Piteå, Sorsele, Storuman - Visa alla  
200 yh-poäng
Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Arvidsjaur
Höst 2020

Lycksele
Höst 2020

Norsjö
Höst 2020

Piteå
Höst 2020
MedLearn

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Utbildningen ges på flera orter i Norr- och Västerbotten. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Denna yrkeskompetens är eftertraktad på arbetsmarknaden och innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha arbetsgivarnas behov.

Yrkestiteln ger dig spetskompetens inom bland annat specifik omvårdnad, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. Du får kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning till personal.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på olika orter med 50% studietakt. Det ingår både lektioner, praktiska moment, studiebesök och olika typer av tentamen. Undervisning i klassrum sker normalt en heldag i veckan på en av orterna. Samlingsdagarna ger gruppen möjlighet att skapa ett viktigt framtida nätverk för sin kommande yrkesroll. I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbetsliv) om 30 poäng som utförs på en arbetsplats under 12 veckor.

Pedagogiskt stöd under utbildningen

På Medlearn är vi måna om att du som studerande trots eventuella funktionsvariationer ska nå målet att ta din YH-examen. Varje studerande har rätt att få individuella stödåtgärder utifrån sina behov. Om du blir antagen är det viktigt att du tidigt meddelar utbildningsledaren för vidare kartläggning av dina stödbehov.

Matchar arbetsgivarnas behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

Så ansöker du

1. Det här krävs

För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska multisjuka äldre ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier 3 kap. 1§ enligt YHF.

Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Svenska 1/ Svenska som andra språk 1
  • Etik och människans livsvillkor
  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1
  • Vård och omsorgsarbete 2

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

2. Reell kompetens, behörighet enligt 20% regeln och ansökan

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan enligt 20% regeln eller via reell kompetens.

3. Så söker du

Du ansöker via anpassat digitalt ansökningsformulär. Ansökan är öppen mellan 17/2- 8/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

Studieupplägg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Utbildningen kan läsas på flera orter, på 50% studietakt under 80 veckor. Undervisning och lärarhandledning sker online via lokalt lärcentrum på någon av studieorterna. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning där du hittar arbetsuppgifter och studiematerial.

Utbildningen kan du läsa i orterna: 

Piteå, Lycksele, Arvidsjaur, Sorsele, Storuman och Norsjö. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Du kan söka studiestöd via CSN. Som studerande på yrkeshögskolan med Piteå som studieort har du tillgång till Piteåbos studentlägenheter.

MedLearn AB

MedLearn

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om MedLearn AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistundersköterska Multisjuka äldre
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedLearn ABGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska Multisjuka äldre från MedLearn AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: