Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska

MedLearn AB
Sammanfattning
Komvux
Kungsbacka, Robertsfors, Stockholms Län, Växjö
Varierande
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Kungsbacka
Löpande

Robertsfors
Löpande

Stockholms Län
Löpande

Växjö
Löpande
MedLearn

Undersköterska

Att jobba som undersköterska är meningsfullt och roligt. Studera till undersköterska via Komvux och få stora möjligheter att snabbt få jobb – för du behövs!

För dig som vill jobba med människor som behöver omsorg
Undersköterska är ett yrke som passar dig som vill jobba med människor i behov av vård och omsorg. Du möter både kvinnor och män, gamla som yngre. Ingen människa är den andra lik och du behöver kunna förstå vårdtagarens situation och kunna bemöta varje människa utifrån alla människors lika värde. 

Var kan du arbeta?
Som utbildad undersköterska kan du jobba på sjukhus, vårdcentral, inom hemtjänsten, med funktionshindrade, på äldreboende samt inom psykiatri. Arbetsuppgifterna är varierande och kan exempelvis innebära att lägga om sår, personlig hygien, ledsagning, ge mat och medicin.

Sverige behöver fler undersköterskor
Behovet av undersköterskor är stort. Kommuner, landsting och privata arbetsgivare över hela landet frågar efter utbildade undersköterskor. Som utbildad undersköterska har du alltså stora möjligheter att snabbt få jobb! Du har också möjlighet att vidareutbilda dig till andra yrken inom vården tex sjuksköterska.

Hur går undervisningen till?
Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och praktik. Hos MedLearn får du möjlighet att anpassa utbildningen efter dina egna förutsättningar. Du kan välja mellan:

  • klassrumsundervisning
  • distansundervisning
  • flexstudier

Oavsett vad som passar dig bäst ingår alltid en individuell studieplan i utbildningen och du får tillgång till It’s Learning – en digitala plattform där du hämtar ditt studiematerial och arbetsuppgifter. Som elev får du en individuell studieplan som anpassas efter dina behov och förutsättningar. 

Praktik – APL 
I utbildningen ingår det APL, arbetsplatsförlagd lärande, två till tre praktikperioder. Då får du arbeta tillsammans med en handledare på en riktig vårdarbetsplats. Det är under din APL som du har möjlighet att träna på yrket i verkligheten, knyta kontakter med möjliga arbetsgivare och få chans till anställning efter dina studier.

Studiemedel
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN.

Förkunskaper

Du ska vara 20 år och godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik på gymnasial nivå. Du ska också vara skriven i en kommun som har utbildningar genom Medlearn.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs får du betyg utifrån Skolverkets mål.

MedLearn AB

MedLearn

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om MedLearn AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedLearn ABGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska från MedLearn AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Undersköterska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: