Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska med integrerad svenska

MedLearn AB
Sammanfattning
Komvux
Robertsfors, Stockholm
Varierande
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Robertsfors
Löpande

Stockholm
Löpande
MedLearn

Undersköterska med integrerad svenska

Vill du bli undersköterska men saknar kunskaper i svenska språket? Då kan du söka till undersköterska med integrerad svenska, vård-sfi. Du läser svenska efter dina förkunskaper samtidigt som du går en utbildning som leder till jobb!

Vill du arbeta med att hjälpa människor?
Drömmer du om att jobba med människor inom vård och omsorg? Då kommer du trivas i arbetet som undersköterska. Du möter både kvinnor och män i olika åldrar, äldre som yngre. Arbetsuppgifterna är varierande och kan exempelvis innebära att lägga om sår, personlig hygien, ge mat och medicin. Att arbeta som undersköterska är meningsfullt, roligt och omväxlande. Ingen människa är den andra lik.

Var kan du arbeta efter utbildningen?
Som utbildad undersköterska kan du jobba på sjukhus, vårdcentral, som boendestödjare, med funktionsnedsatta, inom hemtjänsten eller på äldreboende.

Du behövs – Sverige söker fler utbildade undersköterskor
Som utbildad undersköterska har du goda möjligheter att snabbt få jobb! Behovet av undersköterskor är nämligen stort. Kommuner, landsting och privata arbetsgivare över hela landet frågar efter utbildade undersköterskor.

Efter utbildningen kan du alltså börja jobba direkt. Du har också möjlighet att vidareutbilda dig till exempelvis sjuksköterska.

Så utbildar du dig till undersköterska med integrerad svenska
Utbildningen är på heltid under ca två år. Medlearn erbjuder möjlighet att validera kunskaper du redan har.

Validering
Validering innebär att skolan gör en kartläggning av dina tidigare erfarenheter och kunskaper för att på så vis eventuellt korta ned din utbildningstid. Denna kartläggning görs på skolan i samband med att du börjar studera.

Individuell studieplan
Tillsammans lägger ni upp en individuell studieplan där du kan se vilka kurser du ska läsa för att nå målet att bli undersköterska.

SFI - på den nivå du behöver
Under din utbildning studerar du svenska anpassat efter den nivå du behöver. Från SFI (svenska för invandrare C-D-nivå), till SAS (svenska som andraspråk) på gymnasienivå. Du får även extra träning i yrkessvenska – svenska ord som används inom vården.

Klassrumsundervisning och praktik
Du studerar på plats i skolan och undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och praktik. Du får en individuell studieplan och du får tillgång till It´s learning – en plattform på internet där du hämtar ditt studiematerial.

Praktik - APL
Under din studietid ingår två till tre praktikperioder. Praktikdelen kallas APL, arbetsplatsförlagt lärande. Under din APL följer du en handledare på en riktig vårdarbetsplats. Det är under APL som du får träna på yrket i verkligheten, knyta kontakter med möjliga arbetsgivare och få chans till anställning efter dina studier.

Kostnader
Komvux är kostnadsfritt. Du kan söka studiestöd hos CSN.

Förkunskaper

För att vara behörig ska du ha SFI nivå C,D. Du ska också vara skriven i en kommun som har utbildningar genom Medlearn. 

MedLearn AB

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om MedLearn AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska med integrerad svenska
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedLearn ABRecensioner

Det finns inga recensioner för Undersköterska med integrerad svenska

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska med integrerad svenska från MedLearn AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön