Masterprogram i idrottsprestation och idrottares hälsa

Mittuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Masterprogram i idrottsprestation och idrottares hälsa

Prestationsidrott kräver en väl avvägd balans mellan träning och återhämtning. Strävan efter att öka prestationsförmågan, framförallt på hög nivå, kan leda till risktagande som får idrottare att balansera på en knivsegg mellan topprestationer och tillstånd av skada, sjukdom eller underprestation. Evidensbaserad praxis inom detta område utvecklas i snabb takt och det är nu allmänt erkänt att idrottares hälsa och välbefinnande är avgörande för framgångsrik prestation och en hållbar idrottskarriär.

Förkunskaper

En kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, i idrottsvetenskap, idrottsmedicin eller fysioterapi. ELLEREn kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, och totalt minst 60 högskolepoäng i ett eller flera av följande ämnen: klinisk epidemiologi, träningsfysiologi, testmetoder inom idrottsvetenskap, kinesiologi, biomekanik, coaching och ledarskap, idrottsnäring, idrottsmedicin, träningslära. OCHEngelska kurs 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...


Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

MittuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i idrottsprestation och idrottares hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön